НОВИНИ

Съдът решава в понеделник за анулираната виза на Джокович

Новак Джокович,
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:40, 06.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Екип от адвокати, представляващи Новак Джокович, подаде жалба в съда в Мелбърн срещу решението за забрана на световния номер 1 да влиза в Австралия.

Адвокатите на сърбина се явиха в съда в четвъртък следобед местно време, а правната битка за появата на сръбския тенисист на Откритото първенство на Австралия вече започна.

Той ще остане в Мелбърн до понеделник, когато съдът трябва да вземе окончателно решение по жалбата, съобщават медиите в Сърбия.

Според местните издания обяснението на властите на щата Виктория, че визата на Новак Джокович не е била правилната, е спорно, тъй като трима тенисисти със същите документи вече са влезли в страната и са получили възможност да участват на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Надал за Джокович: Всеки е свободен да избира, но и да си носи последствията

Организаторите на турнира съобщиха, че трябва да знаят имената на всички участници до вторник.

Към момента Джокович е настанен в хотел за бежанци, но неговите адвокати поискаха от съда той да бъде преместен в хотел с тенис корт, където да може да тренира.

Австралия отне визата на Новак Джокович, ще го депортират

Скептичният по отношение на ваксините сърбин беше настанен в хотела няколко часа след пристигането си късно в сряда. Местните власти обявиха, че няма да се прави изключение за състезателя и той ще бъде депортиран.

Първоначално той е получил медицинско изключение за участие на турнира в Мелбърн, но след голямото недоволство и нередните визови документи местните решиха да не допускат Джокович в страната.

Откритото първенство на Австралия по тенис ще се проведе в периода 17 - 30 януари.

Фенове и почитатели на тенисиста се събират пред хотела, където е карантиниран Новак Джокович, като призовават за незабавното освобождаване на звездата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият филм "Ботев" с премиера на 3 март
Новият филм "Ботев" с премиера на 3 март
Владимир Перев: Антибългарската кампания в Р Северна Македония не стихва, а напредва
Владимир Перев: Антибългарската кампания в Р Северна Македония не стихва, а напредва