НОВИНИ

Челси победи с 3:1 Манчестър Юnайтед и ще играе финал за "Fa Cup"

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:12, 19.07.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Футбол
челси победи манчестър юnайтед играе финал cup

Съставът на Франк Лампард надигра категорично този на Оле Гунар Солскяер и заслужено се класира на финала.

Срещата започно равностойно като „сините“ първи стигнаха до опасност в 10-та минута. Рийс Джеймс стреля опасно от дистанция, но Давид Де Хея се намеси.

Постепенно Челси наложи своята доминация като шансове се откриха пред Мейсън Маунт и Маркос Алонсо но до попадение не се стигна.

Юнайтед се отчете единствено с удар на Бруно Фернандеш от пряк свободен удар, който не затрудни Вили Кабайеро.

В края на редовното време на първата част, двама от футболистите на Юнайтед – Хари Магуайър и Ерик Баи се сблъскаха неприятно. Котдивоарецът дори беше изнесен на носилка и с поставена кислородна маска, със съмнения за контузия в областта на главата.

Това подейства негативно на „червените дяволи“ и в самия край на полувремето те допуснаха попадение. Оливие Жиру изпревари Виктор Линдельов в наказателното поле и засече центриране на Сезар Азпиликуета, за да открие резултата.

„Сините“ удвоиха преднината си почти веднага след подновяването на играта. Грешка на Брандън Уилямс подари топката на Мейсън Маунт. Младият англичанин напредна и стреля към вратата, а след неубедителна намеса на Давид Де Хея топката влетя в неговата врата.

Футболистите на Солскяер опитаха да реагират, но усилията на Маркъс Рашфорд и Хари Магуайър не се увенчаха с успех.

Челси от своя страна имаше шанс да стигне до трети гол, но първо Мейсън Маунт пропусна целта, а малко по-късно Де Хея отрази удар на Рийс Джеймс

„Сините“ в край на сметка стигнаха до ново попадение в 74-та минута. Прострелно центриране на Маркос Алонсо бе засечено от Хари Магуайър в собствената му врата като по този начин преднината на Челси стана класическа.

До края Юнайтед успя да върне един гол от дузпа, дело на Бруно Фернандеш, но за повече „червените дяволи“ нямаха сили.

Така Челси се класира за финалния двубой и на 1 август, в лондонско дерби, ще се изправи срещу Арсенал, в спор за трофея в най-старата футболна надпревара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона финишира с 5:0
Барселона финишира с 5:0
Сирия гласува на парламентарни избори
Сирия гласува на парламентарни избори