НОВИНИ

Четирима родни плувци поставят начало на българското участие на Световното първенство по плувни спортове

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:45, 18.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
трима родни плувци поставят начало българското участие световното първенство плувни спортове
Слушай новината

19-то Световно първенство по плувни спортове, което се провежда в унгарската столица Будапеща бе официално открито вчера, а от днес до 3 юли ще може да проследите най-интересното от шампионата в ефира на БНТ 3.

Преките ни предавания от "Дунав Арена" започват днес от 10.00 часа българско време, а още в първия ден от стартовете в плуването ще има и българско участие.

Диана Петкова ще стартира в сериите на 200 метра съчетано при жените, които ще открият програмата за деня. Петкова ще плува в последната четвърта серия в първия коридор, която трябва да започне в 10.11 часа.

Йордан Янчев пък ще стартира в третата серия на 400 метра свободен стил, като по план серията трябва да стартира в 10.27 часа. Янков ще плува в нулевия коридор.

Последна от нашите представители в днешния ден пък ще бъде Жанет Ангелова, която също ще участва в сериите на 400 метра свободен стил, но при жените. Жанет ще плува във втори коридор на втората серия, а началото на тази дисциплина е предвидено за 11.11 часа българско време.

Любомир Епитропов пък ще участва в сериите на 100 метра бруст, като българският представител ще плува в последната седма серия, чието начало е предвидено за 11.51 часа българско време.

Ако някой от българските представители намери място в полуфиналите на своята дисциплина, то ще можем отново да го гледаме във вечерната сесия, която отново в попада в програмата на БНТ 3. Прякото предаване започва в 20.45 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Явор Божанков, БСП: Румен Радев е най-голямото ми огорчение в политката
Явор Божанков, БСП: Румен Радев е най-голямото ми огорчение в политката
Светлин Стоянов, независим депутат: Слуховете за падането на това правителство са силно преувеличени
Светлин Стоянов, независим депутат: Слуховете за падането на това правителство са силно преувеличени