НОВИНИ

Циципас и Зверев също с успешно начало на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:42, 01.09.2020
Чете се за: 01:32 мин.
Тенис
циципас зверев също успешно начало open

Александър Зверев надделя над Кевин Андерсън в дългоочакван сблъсък от 1-ия кръг на турнира, докато Циципас разгроми Алберт Рамос Винолас.

В един от най-интересните двубои от първия ден, Александър Зверев се справи с финалиста от 2017-та, Кевин Андерсън, с 3:1 сета, в отделните части 7:6, 5:7, 6:3, 7:5.

Очакванията за равностоен двубой между двамата силно сервиращи тенисисти, се оправдаха напълно като в край на сметка германският тенисист излезе краен победител.

В първия сет Зверев осъществи пробив за 3:2 в своя полза, но сервирайки за сета отново показа една от своите слабости и допусна изравняване за 5:5.

Въпреки това в тайбрека, световният номер 7 бе по-стабилен и след 7:2 точки, се поздрави с успеха в първия сет.

Втората част премина под диктовката на сервиращите като станахме свидетели на една единствена възможност за пробив. Тя дойде в 11-ия гейм и бе реализирана от Кевин Андерсън, за да поведе южноафриканецът с 6:5.

След това на свой сервис, той нямаше проблеми и по този начин възстанови паритета в сетовете.

Третият сет започна с леко предимство за финалиста от 2017-та, който пропиля две възможности за пробив в третия гейм.

Зверев от своя страна също стигна до шанс да вземе подаването на съперника си в следващия гейм и го осъществи след брилянтно стоп воле. След това германецът отрази и шанс за моментален рибрейк, за увеличи аванса си на 4:1.

До края на сета нямаше нови изненади и така Зверев отново поведе в двубоя.

Четвъртия сет повтори събитията от втория, но с обратен знак. Една единствена точка за пробив, отново в 11-ия гейм този път бе реализирана от Зверев.

След това на свой сервис той безпроблемно затвори мача, за да си осигури място във втория кръг на втория за годината турнир от Големия Шлем.

Там за германския представител предстои среша с младата надежда на САЩ, Брендън Накашима, който участва с "уайлд-кард".

Към втория кръг продължава и гръцкия номер 1, Стефанос Циципас, който нямаше никакви прболеми с Алберт Рамос Винолас.

В първия сет гърка проби за 3:1 гейма, а освен това пропиля и три поредни възможности за аванс от 5:1. Въпреки това втория пробив стана факт в осмия гейм, а и благодарение на него Циципас спечели първия сет с 6:2.

Втория и третия сет отново преминаха под тоталната доминация на световния номер 6. И в двете части двамата тенисисти взимаха първите си подавания и оттам нататък на корта беше само гръцкия представител.

Две части, спечелени с по 6:1, и така след само час и 40 минути на корта Циципас се класира за втория кръг.

Там го очаква сблъсък с, родения в Париж, но играещ за САЩ, Максим Креси. Американецът победи Йозеф Ковалик в 4 сета, за да спечели първа победа в турнирите от Големия шлем в основната схема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С листовки "Оставка или ковчег" осъмнаха коли в района на Орлов мост
С листовки "Оставка или ковчег" осъмнаха коли в района на Орлов мост
19-годишен украинец се удави край Обзор
19-годишен украинец се удави край Обзор