НОВИНИ

ЦСКА 1948 и Черно море разочароваха с 0:0

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
21:48, 16.04.2021
Чете се за: 01:21 мин.
Футбол
цска 1948 черно море разочароваха

Тимовете на ЦСКА 1948 и Черно море не успяха да си отбележат гол в мача помежду си от 24-ия кръг на efbet Лига и срещата завърши 0:0. Двубоят на стадион “Васил Левски” не предложи много положения пред двете врати, като цяло равенството е логичният изход от срещата. Все пак гостите от Варна трябва малко повече да съжаляват, че не стигнаха до успеха, тъй като на моменти имаха повече инициатива, а веднъж гредата им попречи да реализират.

Домакините пропуснаха отлична възможност на практика да си подпечатат участието в първата шестица на елита. Към момента “червените” запазват мястото си в горната част на таблицата и аванса си от четири точки пред днешния си съперник. Така или иначе битката ще продължи най-малко още един кръг, а не е изключено ситуацията да се изясни чак в последния ден на редовния сезон.

През първата част срещата бе равностойна. Двата тима обаче така и не създадоха особено чисти положения пред двете врати. Гостите все пак изглеждаха малко по-опасният тим. В най-сериозната си ситуация "моряците" пропуснаха да открият чрез Родриго, който преодоля Наумов, но си поведе топката твърде дълго и тя излезе в аут. За "червените" най-близо до гола бе Серкан Юсеин, който бе оставен непокрит но с глава не успя да засече добре кълбото.

Втората част започна подобно на първата, като предимно властваше битката на терена. Опасностите пред двете врати отново не бяха особено много.

В 66-ата минута гостите удариха греда. Пабло се пребори с двама футболисти на домакините и стреля с левия крак от дистанция. Ударът му обаче се спря в горната греда на Наумов.

До края на срещата мачът продължи да бъде равностоен, но чистите положения така и не се появиха пред двете врати. В последните минути на двубоя двата тима предпочетоха да се примирят с равенството и не тръгнаха по-смело напред.

Така ЦСКА 1948 събра 35 точки, което му позволява да запази шестата си позиция. Петият Берое е само на точка разстояние, но и мач по-малко. Четвъртата позиция, която пък може да донесе участие в баража за евротурнирите при определени обстоятелства пък е на четири точки. Там е Арда, който обаче също е с мач по-малко.

Черно море от своя страна е седми с 31 точки и все още запазва шансове за топ 6. Все пак дори и да не успеят “моряците” ще се надяват да спечелят седмата позиция, за да атакуват Европа през баража.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без изпадащи отбори от Лигата на нациите през 2021
Без изпадащи отбори от Лигата на нациите през 2021
Христо Иванов: Трябва да има законност и за това се борим ние
Христо Иванов: Трябва да има законност и за това се борим ние