НОВИНИ

ЦСКА 1948 обърна Берое с два гола от преки свободни удари и е на четвъртфиналите в турнира за Купата на България

Педриньо и Ивайло Чочев бяха големите герои за "червените", реализирайки и двата гола за победа с 2:1 на заснежения терен в Бистрица

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:30, 07.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
цска 1948 обърна берое два гола преки свободни удари четвъртфиналите турнира купата българия
Слушай новината

ЦСКА 1948 стана поредният тим, който се класира за четвъртфиналите в настоящото издание на турнира за Купата на България, след като днес надви с 2:1 като домакин състава на Берое Стара Загора.

На стадиона в Бистрица всички попадения паднаха след почивката, като първи до гол стигнаха старозагорци 53-ата минута чрез Сантиаго Годой, който опита удар от средна дистанция, а стражът Даниел Наумов допусна топката да мине под неговия плонж и видя как тя влиза в неговата врата за 1:0 в полза на гостите.

Отговорът на "червените" не закъсня и точно след час игра Педриньо възстанови равенството с чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

В оставащия малко повече от половин час обилният снеговалеж допълнително затрудни и двата тима, за да се стигне до 88-ата минута, в която домакините получиха право отново да изпълнят свободен удар, а този път точен за тях беше лидерът им Ивайло Чочев, чийто изстрел с левия крак прати ЦСКА 1948 в следващата фаза на турнира за Купата на България.

По този начин отборът, воден от Николай Панайотов, продължава с амбициите си да играе на втори пореден финал в турнира, докато Берое Стара Загора за втора поредна кампания се препъва във фазата на осминафиналите, а любопитното е, че преди година старозагорци отново отстъпиха на същия противник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хосе Луис Ачиари: Получи се равностоен мач, никога не съм играл в такива условия
Хосе Луис Ачиари: Получи се равностоен мач, никога не съм играл в такива условия
Спрягат Павел Недвед за ръководен пост в националния отбор на Чехия
Спрягат Павел Недвед за ръководен пост в националния отбор на Чехия