НОВИНИ

ЦСКА 1948 се справи с Хебър в гостуването си в Пазарджик

Столичани играха с човек по-малко над половин час

ЦСКА 1948
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:34, 02.12.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 като гост в мач от 19-ия кръг в Първа лига. Георги Русев, Ивайло Чочев и Педриньо се разписаха за успеха на "червените" на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. За домакините почетно попадение отбеляза Георги Николов.

Победата е втора поредна за тима на Николай Панайотов и тимът остава пети в класирането с 32 точки. Хебър е 11-и с 20 точки.

Русев откри резултата в 19-а минута с глава след подаване на Педриньо. Гостите бяха близо до втори гол в 41-ата минута, но вратарят на Хебър Игонен отрази удар на Чочев.

Роберт Мазан можеше да изравни в самия край на първата част, но Чочев самоотвержено успя да блокира удара.

Втората част започна отлично за отбора на ЦСКА 1948, който стигна до втори гол в 53-ата минута. Георги Русев центрира от корнер, Елитон отправи удар с глава, а Чочев довкара топката също с глава за 2:0.

Четири минути по-късно гостите останаха с намален състав, след като вратарят Генадий Ганев събори Олексей Збун извън наказателното поле. Първоначално реферът Георги Давидов подмина ситуацията, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР вдигна червен картон на стража. На терена по спешност се появи националният вратар Даниел Наумов, който веднага се намеси умело, отразявайки удара на Мазан от фаул.

Макар и в намален състав, гостите не се смутиха и стигнаха до трети гол в 68-а минута. Ивайло Чочев изведе Педриньо на стрелкова позиция и бразилецът с мощен шут прати топката в мрежата.

Хебър стигна до почетно попадение в 78-ата минута с гол на младежкия национал Георги Николов, който реализира с удар в долния десен ъгъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три бели лъвчета се родиха във Венецуела (Снимки)
Три бели лъвчета се родиха във Венецуела (Снимки)
Победи за Швеция и Норвегия на световното първенство по хандбал за жени
Победи за Швеция и Норвегия на световното първенство по хандбал за жени