НОВИНИ

ЦСКА-2 удържа Правец в ББЛ А група

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:29, 15.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
цска удържа правец ббл група
Слушай новината

Отборът на ЦСКА-2 записа драматична победа в ББЛ А група, след като в дерби от средата на класирането в регион Запад надви състава на Правец с 83:80 в столичната зала "Триадица".

"Армейците" водеха почти през цялото време, като в един момента преднината им достигна 17 точки, но в края те бяха на път да допуснат обрат. Все пак "червените" успяха да стигнат до четвъртия си успех в първенството, като те имат на сметката си и три загуби, докато тимът на Правец, воден от Иван Коцев е с баланс 3-4.

ЦСКА-2 започна по-силно двубоя и в първата част водеше през почти цялото време, но в самия край гостите от Правец обърнаха нещата в своя полза и след първата четвърт имаха аванс от 19:18. До почивката обаче "червените" доминираха и така първото полувреме завърши при 41:35 в тяхна полза.

Третата четвърт отново премина под диктовката на "армейците", които преди последната част вече имаха преднина от 17 точки при 71:54.

В самия край на двубоя обаче баскетболистите на Правец намалиха пасива си на само три пункта, а в края Ерик Кирилов опита тройка, за да прати срещата в продължения, но пропусна и така успехът остана за ЦСКА-2.

Мартин Русев вкара 24 точки за победителите и добави. 9 борби и 7 асистенции. Владимир Нанкински приключи с 16 пункта, с 11 е Виктор Маргаритов, а 10 реализира Димитър Генов.

За Правец с "дабъл-дабъл" се отчетоха Данаил Христов (27 точки и 14 борби) и Павлин Ганчев (18 точки и 23 борби), но това не помогна на момчетата на Иван Коцев да избегнат поражението.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обир на инкасо автомобил в София
Обир на инкасо автомобил в София
Варненец е с опасност за живота след падане във ВиК изкоп
Варненец е с опасност за живота след падане във ВиК изкоп