НОВИНИ

Цветана Пиронкова продължава да бъде №103 в света

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:11, 26.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
цветана пиронкова продължава №103 света
Слушай новината

Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова и през тази седмица остава на 103-та позиция в световната ранглиста.

33-годишната Пиронкова запазва актива си от 808 точки в подреждането на WTA, като само 19 пункта я делят от завръщане в топ 100.

През миналата седмица пък стана ясно, че пловдивчанката има гарантирано място в основната схема на US Open. Именно в Ню Йорк преди година Цвети направи своето бляскаво завръщане в спорта, достигайки до 1/4 финал.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Втората ни ракета Виктория Томова и през тази седмица регистрира спад в класирането си и от днес се намира под №119 в класирането.

През тази седмица софиянката ще участва на турнира WTA 125 в Белград, където тя е поставена под №8 и в първия кръг ще играе срещу германката Юле Ниймайер.

В турнира ще се включат и ще две българки Изабелла Шиникова (№220) и Елица Костова (№269). И двете обаче нямаха късмет при жребия, като Шиникова ще играе срещу №1 в схемата Ана Блинкова от Русия, докато Костова започва срещу втората поставена Аранча Рус от Нидерландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ се отказа от недовършения строеж за Национална детска болница
МЗ се отказа от недовършения строеж за Национална детска болница
Димитър Кузманов с ново рекордно класиране в ранглистата
Димитър Кузманов с ново рекордно класиране в ранглистата