НОВИНИ

Цветана Пиронкова влезе в последния момент като "щастлива губеща", но загуби мача си

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:47, 30.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
цветана пиронкова влезе последния момент щастлива губеща загуби мача
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова все пак получи възможност да играе в основната схема на Уимбълдън, но за съжаление загуби за малко повече от час игра срещу №43 в света Юлия Путинцева от Казахстан.

Първоначално Путинцева трябваше да играе срещу Лесия Цуренко, но в последния момент украинката реши да се оттегли, давайки шанс на нашето момиче да запише своето 13-то участие на "All England Club".

Тази промяна в последния момент очевидно беше повлияла на Пиронкова, която така и не намери играта си през цялото време. Същевременно Путинцева не изглеждаше засегната, въпреки промяната на опонентката си, и изигра един доста солиден двубой.

Казахстанката започна силно срещата и първа стигна до пробив в третия гейм. Цвети пропусна да изравни при 2:2, но все пак брейкът беше върнат за 3:3. Последва обаче серия от три поредни гейма за Цуренко, която с още два пробива сложи точка на първия сет.

Във втория казахстанката набързо поведе с 3:0, възползвайки се от многото непредизвикани грешки на Пиронкова. Българката намали за 1:3, но както се оказа, това бе последния спечелен гейм от нея в мача, тъй като Юлия Путинцева спечели всички геймове до края, слагайки точка на спора след час и 7 минути игра.

Въпреки тази загуба, за Цвети има голяма вероятност да регистрира прогрес в ранглистата, който да я доближи още по-близо до завръщане в топ 100.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федерацията по борба определи състава за Токио 2020
Федерацията по борба определи състава за Токио 2020
Отлагат приемането на методология за оценка на качеството в образованието
Отлагат приемането на методология за оценка на качеството в образованието