НОВИНИ

Даниел Асенов дебютира с категорична победа на професионалния ринг

Зрителите в зала "Арена София" вече видяха още три български успеха благодарение на Слави Хараламбов, Кирил Русинов и Петър Драганов

bnt avatar logo
от БНТ
21:29, 30.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият ни двукратен европейски шампион по бокс при аматьорите Даниел Асенов дебютира с победа на професионалния ринг, като по време на галавечерта в "Арена София" той надигра сърбина Милан Савич с пълно съдийско единодушие.

Българинът пое инициативата в срещата още в откриващите секунди и до края доминираше напълно срещу Савич, пласирайки редица тежки удари.

В крайна сметка убедителното представяне на Асенов му донесе и категорична победа с 4:0 съдийски гласа, като всички рефери отсъдиха 40:36 в полза на двукратния ни участник на олимпийски игри.

Междувременно зрителите в зала "Арена София" станаха свидетели и на още три български успеха тази вечер, която започна с победа на Слави Хараламбов, който нокаутира още в първия рунд хърватина Ермин Сали в мач от супер полусредна категория и така записа втория си триумф на профи ринга.

В същото време Кирил Русинов надигра в същата категория, но по точки, Венхар Хазири от Косово за своята трета поредна победа при професионалистите.

Радост на българските фенове донесе и младата ни родна звезда в професионалния бокс Петър Драганов. Той се справи със съпротивата на венецуелеца Анхел Адриан с нокаут за по-малко от три минути, регистрирайки деветия си пореден успех в същия брой двубои на профи ринга.

Около 22:00 часа пък ще дойде моментът и за двете основни събития за вечерта в зала "Арена София", като първо Тервел Пулев ще излезе за битката си срещу камерунеца Роли Ламбърт в спор за интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA. Веднага след края на тази среща на ринга ще се качи и Кубрат Пулев, който ще спори с украинеца Ихор Шевадзуцкий за интернационалната титла на WBA в тежка категория.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България влиза частично в Шенген в полунощ
България влиза частично в Шенген в полунощ
Стотици хиляди стават жертви на фирми за бързи кредити
Стотици хиляди стават жертви на фирми за бързи кредити