НОВИНИ

Даниела Дашева: Призовавам за разум, за да има автомобилен спорт

даниела дашева призовавам разум автомобилен спорт
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ММС
18:07, 20.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева проведе среща с представители на Автомобилната федерация на България (АФБ) и Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), инициирана от рали пилота Крум Дончев с цел да бъде намерено решение за бъдещето на автомобилния спорт у нас.

По време на разговора представителите на двете централи обсъдиха конкретни стъпки за справяне със ситуацията с националния лиценз в автомобилния спорт и заплахата от нулев сезон. Предложението АФБ е да бъде създадена нова централа, в която двете настоящите две да се обединят. В същото време представителите на БФАС са на мнение, че управлението трябва да се случи в рамките на тяхната организация, като вратите остават отворени за включване на всички членове и участници от структурите на АФБ.

"Има предложения за действия от автомобилните федерации, за да се проведе състезателният сезон. Хубаво е, че бяха начертани конкретни стъпки, които следва да се случат. Призовавам за разум! Автомобилният спорт се нуждае от това. Надявам се да има решение на настоящата ситуация в този спорт", коментира след срещата заместник-министър Даниела Дашева.

Очаква се решения по двете предложения да се вземат през март, за когато са насрочени общите събрания на двете организации.

Техните ръководители пък - Калоян Станчев и Румен Дунев - акцентираха върху важността за това да бъде намерено решение за съвместна работа, което да допринесе за спасяването на автомобилния спорт у нас.

"Благодаря на ММС, че полага неимоверни усилия да намери решение на въпроса. Обсъдихме вариантите, по които е възможно да се работи съвместно. Нашите членове трябва да решат как ще действаме занапред и какви компромиси могат да се направят, за да има спорт", заяви председателят на АФБ Станчев.

Инициаторът на днешната среща Крумо Дончев също даде изявление след проведените разговори, в което отново призова за обединение между АФБ и БФАС.

"Пожелавам на двете организации успех на техните общи събрания, като вярвам, че техните членове, състезатели, спортисти и треньори ще бъдат по-настоятелни и ще бъдат водени от думата, която е необходима на всички ни – заедно", сподели българският рали пилот.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът обеща да спази Конституцията при очакваната ротация през март
Президентът обеща да спази Конституцията при очакваната ротация през март
Случаят "Нотариуса": Как Мартин Божанов се оказва случаен свидетел по дело на висш прокурор
Случаят "Нотариуса": Как Мартин Божанов се оказва случаен свидетел по дело на висш прокурор