НОВИНИ

Данило Дончич: Трябва ни време, за да може отборът да се сработи

Данило Дончич
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 10.11.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Данило Дончич остана разочарован след поражението с 1:2 от Локомотив Пловдив, но въпреки това остана оптимист за представянето на своя тим в бъдеще.

Въпреки резултата сръбският специалист похвали своите играчи за спазената тактическа дисциплина в отбрана и допълни, че тимът все още има нужда от време да се сработи.

"Не се получи красив мач с много положения. Имаше повече тактическа борба. Успяхме да затворим всички опасни нападатели на Локо Пловдив и успяхме на техния терен да ги ограничим до само един удар във вратата. Това показва, че имахме тактическа дисциплина в защита и се опитахме да сме опасни на контраатака, за да си тръгнем поне с точка. За жалост не се получи. Тръгваме си с нищо, но има оптимизъм в нашия тим, че с такава игра в бъдеще ще взимаме точки", коментира наставникът на "червено-черните".

"Сигурно ранният гол ни повлия. Тук играхме много по-добре тактически, в сравнение с мача с Ботев Пловдив, когато до 12-ата минута изоставахме с 0:2. Днес се представихме по-добре и всеки момент можехме да изравним или дори да поведем. Радва ме добрата игра в защита и мисля, че лека-полека трябва да сме креативни и по-опасни пред противниковата врата. Трябва ни време, за да може отборът да се сработи. Трябва да направим подготовката, за да можем да играем красив футбол и да печелим точки", допълни Данило Дончич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов скандален случай: Дете зад волана на автобус в Пловдив
Нов скандален случай: Дете зад волана на автобус в Пловдив
Над 44,8% от избирателите са гласували за кмет на община с машина на балотажа
Над 44,8% от избирателите са гласували за кмет на община с машина на балотажа