НОВИНИ

Деца протягат ръка към техни връстници със специални потребности в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 16.11.2021
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

В Русе деца отбелязаха Деня на толерантността. Те подариха 50 картички с приятелско послание на връстниците си със специални образователни потребности от детска градина "Зора".

Урок по толерантност проведоха децата от четвърта група на детска градина "Русалка" в Русе. Те разказаха историята за "Куцото врабче" и отправиха послание към всички да бъдат по-добри.

"Макар и малки, децата възприемат доброто. Те са толерантни един към друг и точно тези игри влияят върху психическото развитие на децата и допринасят те да израснат добри личности", заяви Милена Дудева, учител в ДГ "Русалка" в Русе.

"Толерантността при нас в детската градина е още от първия ден, от първата милувка към разплаканото дете от страна на неговите другарчета, първата приятелска прегръдка, първата усмивка. Смятам, че без толерантност не би имало хармония в това многообразие на живота", допълни Снежина Никова, директор ДГ "Русалка" в Русе.

В Деня на толерантността, децата протегнаха и приятелска ръка към своите връстници от групата за деца със специални образователни потребности в детска градина "Зора".

"Децата от 4-а група апликираха около 50 картички, които да предадем с много любов и настроение. Вярвам, че ще предадем тази емоция. В картичките, децата оставиха и своето послание, което е "Ако някой ти подаде ръка, споделена капчица любов", добави Зорница Игнатова, учител в ДГ "Русалка" в Русе.

"От своя страна педагозите от специалната група върнаха жеста и подариха на децата ръчно изработени гривни, които напомнят десет от златните правила на толерантността", каза Ирена Пенчева, директор ДГ "Зора" в Русе.

Примерът, който децата виждат в семейството, полага основите във възпитанието. Да не забравяме да бъдем толерантни един към друг както вкъщи, така и навън, съветват още педагозите.

"Аз като родител винаги се стремя да давам пример на детето си за добротата както в игри, така и в помощ на животни, не само на хора", сподели Михаела Христова, родител.

Това не е първият мил жест на възпитаниците на детска градина "Русалка". Всяка година, на 1-ви март, те раздават ръчно направени мартенички на пациенти и лекари в Комплексния онкологичен център в града.

Автор: Пламенка Тонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалата футболистка на ПСЖ възнамерява да се завърне в игра
Пострадалата футболистка на ПСЖ възнамерява да се завърне в игра
Бисмарк Чалрс вдъхнови ЦСКА за разгром над Литекс в контрола
Бисмарк Чалрс вдъхнови ЦСКА за разгром над Литекс в контрола