НОВИНИ

Делото за убийството в Цалапица продължава през септември

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:04, 23.08.2024
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

На третия ден от процеса срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убиството на Митко от Цалапица, в съда не се явиха както неговите близки, така и родителите на близнаците Динкови, които са с обвинение за укривателство. Делото ще продължи през септември.

Част от заседанието днес беше засекретено, защото като свидетели се явиха и полицаи, разследвали тежкото престъпление. Но днес отново беше повдигнат и въпроса къде точно се е случил побоя над Митко.

Часове преди убийството Рангел Бизюрев е бил в Съдебната палата, за да си извади свидетелство за съдимост. Това стана ясно от показания на Стилиян Дзифков, дадени пред съда днес. Именно той е закарал с колата си Рангел и до летището в София, откъдето той напусна страната и се укри.

При закрити врати бяха събрани и показанията на служители на полицията, ангажирани в процедурата по международното издирване и екстрадацията от Дания на Бизюрев. Планираният за днес разпит на тайния свидетел по делото се отложи. Не се явиха и други свидетели.

"Те ще бъдат призовани отново и се надяваме да приключим със събирането на доказателства възможно най-скоро, но не за сметка на качеството", каза Антоанета Николова – адвокат на майката на Димитър Малинов.

Все още се изяснява и къде точно се е случил побоят над Митко. Рангел Бизюрев и близнаците твърдят, че това е улица "Трети март" в Цалапица.

"Аз живея на улицата, където обясняват, че е станал побоят, обаче за мен не е там. Защото същата въпросна вечер си бях вкъщи, имам малко куче, което е до мен, обажда се, ако нещо стане, камо ли да стане побой отвънка или пък човек да убият", обясни Андреан Тонев – свидетел по делото.

На този етап не се очаква да има промени в обвиненията на Бизюрев и Динкови.

"В това производство е изключено за момента, защото съдът е длъжен да се движи в рамките на фактите, които са заложени в обстоятелствената част на обвинителния акт", каза Евдокия Кемалова- адвокат на семейството на Димитър Малинов.

Делото срещу Рангел Бизюрев продължава на 2 септември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте верните отговори от втората задължителна матура
Вижте верните отговори от втората задължителна матура