НОВИНИ

Десподов влезе от пейката и помогна на ПАОК да срази Айнтрахт Франкфурт в Лигата на конференциите

десподов влезе пейката помогна паок срази айнтрахт франкфурт лигата конференциите
bnt avatar logo
от БНТ
00:02, 06.10.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов за пореден път имаше ключова роля за клубния си ПАОК при драматичната победа с 2:1 като домакин на немския Айнтрахт Франкфурт в среща от груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

На стадион "Тумба" в Солунг гръцкият тим започна силно срещата и в 16-ата минута стигна до гол чрез Мбвана Самата, но той беше отменена след намеса на ВАР и маркирана засада.

В 28-ата минута домакините все пак излязоха напред в резултата, след като Андрия Живкович изпълни коварно свободен удар, при който нито един футболист не успя да играе с топката и тя в крайна сметка влетя във вратата на Кевин Трап за 1:0.

Малко след средата на второто полувреме обаче Константинос Кулиеракис сбърка фатално дълбоко в своята половина, подарявайки кълбото на Омар Мармуш, а египетският национал се възползва отлично от тази ситуация, напредна и с удар под гредата матира стража на "гробарите" Доминик Котарски.

Скоро след този епизод наставника на домакините Разван Луческу пусна в игра Кирил Десподов, който този път не започна от първата минута.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато българина центрира в наказателното поле на Айнтрахт от свободен удар, а след рикошет в тялото на футболист на "орлите" топката стигна до Константинос Кулиеракис, който се реваншира за грешката си от по-рано и с удар отблизо хвърли в екстаз феновете по трибуните на "Тумба", носейки победата на своя тим.

С тази победа ПАОК събра пълен актив от 6 точки в тази група "G" и закономерно е лидер в подреждането, следван от Айнтрахт Франкфурт с 3. На последните две места засега са шотландският Абърдийн и финландският ХИК Хелзинки с по 1 пункт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул срази Унион Сен Жилоа за втори пореден успех в Лига Европа, Рома и Леверкузен също продължават по план
Ливърпул срази Унион Сен Жилоа за втори пореден успех в Лига Европа, Рома и Леверкузен също продължават по план
Лудогорец преживя историчеки кошмар в Дания и инкасира най-тежката си загуба в Европа
Лудогорец преживя историчеки кошмар в Дания и инкасира най-тежката си загуба в Европа