НОВИНИ

Десподов влезе от пейката при успех на ПАОК като гост на Айнтрахт Франкфурт в Лигата на конференциите

С успеха "гробарите" си осигуриха първото място в крайното подреждане на тази група "G" и със сиугрност продължават към осминафиналите, докато "орлите" ще трябва да минат през плейофите

Кирил Десподов
bnt avatar logo
от БНТ
00:44, 01.12.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор на по футбол Кирил Десподов влезе като резерва при победата на неговия ПАОК с 2:1 като гост на Айнтрахт Франкфурт.

Офанзивният състезател се появи в игра в 83-ата минута на мястото на Тайсън при вече решен мач, в който Томаш Кедзиора бе дал аванс на "гробарите" десетина минути след началото на второто полувреме, но скоро след това Омар Мармуш бе изравнил.

Победното попадения за гръцкия тим пък падна в десетина минути преди влизането на Десподов, а в герой за ПАОК се превърна сръбският национал Андрия Живкович, който се разписа за втора поредна среща във вратата на Айнтрахт.

Тази победа осигури на гранда от Солун и първото място в крайното класиране на тази група "G", като с 13 точки гърците няма как да бъдат изместени от върха и със сигурност ще играят в осминафиналите на Лигата на конференциите.

В същото време Айнтрахт Франкфурт със сигурност ще остане втори в подреждането и така ще бъде част от плейофната фаза на третия по сила европейски клубен турнир.

На дъното в тази група остават шотландският Абърдийн и финландският ХИК Хелзинки, които в спора помежду си тази вечер завършиха 2:2 във финландската столица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен южен вятър в първия ден на декември
Силен южен вятър в първия ден на декември
Нордселанд разби Фенерабхче у дома и завърза още повече интригата в групата на Лудогорец
Нордселанд разби Фенерабхче у дома и завърза още повече интригата в групата на Лудогорец