НОВИНИ

Дея спорт надви Пирин Разлог и очаква ЦСКА на полуфиналите в турнира за Купата на България

ЦСКА надигра Нефтохимик 2010 във втория четвъртфинален мач в зала "Левски София".

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:43, 19.01.2024 (обновена)
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
дея спорт надви пирин разлог първият полуфиналист турнира купата българия
Слушай новината

Лидерът във временното подреждане на Националната волейболна лига (НВЛ) Дея спорт Бургас стана първият полуфиналист в турнира за Купата на България при мъжете, след като в откриващия двубой на надпреварата победи състава на Пирин Разлог с 3:1 (25:21, 23:25, 25:21, 25:19) гейма.

В зала "Левски София" срещата започна равностойно, като разложани първи направиха опит да се откъснат в резултата при 11:8, но бургазлии отговориха моментално и стигнаха до равенството при 11:11. В следващите минути Дея беше по-добрият от двата отбора, съумявайки да се откъсне при 19:15 и въпреки че серия от три поредни точки за Пирин позволи на тима да се доближи само на пункт от съперника, момчетата на Франческо Кадеду не допуснаха да се стигне до обрат и затвориха първата част с 25:21.

Във втората обаче състезателите на Благовест Кантарджиев бяха тези, които стартираха по-силно и отвориха солидна разлика при 13:7. Финалистът в турнира от последното му издание все пак намери сили да се върне в битката и да стигне до равенството при 16:16. В края обаче единична блокада на Николай Манев направи така, че разложани да приключат успешно сета с 25:23 в тяхна полза.

Отговорът на Дея спорт в третия гейм не закъсня и още в самото начало водачът в българското първенство дръпна с 10:3. Впоследствие съставът от Бургас допусна солидната им преднина да бъде намалена само до точка при 21:20, но в крайна сметка фаворитът взе своето и след 25:21 направи резултата 2:1 гейма в своя полза.

Четвъртата част започна равностойно, но постепенно бургазлии започнаха да трупат преднина, която достигна 7 пункта при 20:13 и без особени проблеми до края волейболистите на Дея сложиха точка на спора в мача след 25:19.

Най-резултатен за победителите стана диагоналът Николай Учиков със своите 19 точки, 17 добави Валентин Братоев, а с 13 се включи Николай Николов.

За Пирин Разлог Мариян Наков се отличи с 21 пункта, докато Радослав Попов и Константин Гаджанов завършиха съответно с 18 и 11.

Съперник на Дея спорт в утрешните полуфинали е ЦСКА. Във втория четвъртфинал днес "червените" надиграха шампиона Нефтохимик 2010 с 3:1.

Другият полуфиналист ще стане ясен след изиграването на срещите Левски - Берое 2016 и Хебър - Монтана, които играят по-късно тази вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филмът "Опенхаймер" получи 13 номинации за наградите БАФТА
Филмът "Опенхаймер" получи 13 номинации за наградите БАФТА
Варненски митничари иззеха над 1500 литра нелегален алкохол
Варненски митничари иззеха над 1500 литра нелегален алкохол