НОВИНИ

Дея спорт записа чист успех над Левски във волейболния елит при мъжете

Бургазлии се върнаха на победния път

ВК Дея спорт Бургас
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
22:22, 05.12.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистите на Дея спорт (Бургас) записаха пета победа във волейболния елит на България при мъжете, след като надиграха като домакини Левски София с 3:0 (25:15, 26:24, 25:21) в отложена среща от шести кръг на първенството, изигран в зала "Младост" в морския град.

Бургазлии са в тройката на елита, като заемат третата позиция с 15 точки (5 победи, 1 загуба) и два мача по-малко, "сините" са на втора позиция с 16 точки (5 победи, 3 загуби).

В следващия кръг Дея среща Черно море (Варна), на 9 декември (събота). Левскарите се изправят срещу Добруджа 07 ден по-рано.

Бургазлии, водени от помощник-треньора Андрей Николов, имаха пълно надмощие над съперника през по-голямата част от времето. Дея превъзхождаше противника на повечето елементи, но и допусна по-малко грешки от столичани.

Характерът на Георги Братоев и съотборниците му бе от ключово значение за излизането от трудната ситуация в края на втората част, когато бяха притиснати от "сините".

Първата част тръгна с добра преднина за домакините от Бургас (4:1 и 7:3). В следващите минути играта бе изцяло под диктовката им и те закономерно поведоха в срещата.

Вторият гейм тръгна с преднина на Левски (3:1), след което позволи на съперника да изравни. Дея направи обрат, но впоследствие двата отбора продължиха равностойно. След 13-та точка състезателите на бургаския тим набраха инерция, но в ключовите моменти (20:15) постепенно бяха настигнати от "сините". Столичани останаха на едва точка от противника, като поддържаха това темпо до самия край. Домакините имаха два геймбол (24:22 и 24:23), но не съумяха да затворят, вместо това момчетата на Николай Желязков вкараха интрига. Бургазлии демонстрираха повече характер и измъкнаха успеха.

В третата част нямаше лидер отначало - двата тима се догонваха, след което след 10:8 бургаският тим бавно, но сигурно пое инициативата. Разликата остана стабилна и в крайна сметка Дея спечели чисто срещата.

Николай Учиков бе отличен за MVP на двубоя. Той бе и най-резултатен за победителите със 17 точки (1 блокада). 9 точки реализира Валентин Братоев (2 блокади). За съперника Алехандро Торо завърши с 10 точки, появилият се на терена във втория гейм и останал като титуляр в третия Александър Къндев приключи с 9 точки (1 ас, 1 блокада).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Легендарната компютърна игра GTA се завръща с шеста част
Легендарната компютърна игра GTA се завръща с шеста част
Моряците от "Галакси Лийдър" са получили разрешение за ограничени контакти със семействата си
Моряците от "Галакси Лийдър" са получили разрешение за ограничени контакти със семействата си