НОВИНИ

Димитър Кузманов: Накрая побеждава само този, който никога не се отказва

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:59, 18.09.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
димитър кузманов накрая побеждава никога отказва
Слушай новината

Лидерът на българския национален отбор за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов използва профила си в социалните мрежи, за да се обърне към обществеността след сблъсъка срещу Казахстан в отборната надпревара, който се проведе на кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) през изминалия уикенд.

В крайна сметка "лъвовете" отстъпиха на своя съперник с 1-3 победи, но въпреки това Кузманов изрази своята гордост от представянето на тима ни и категорично заяви: "Този отбор никога не се предаде".

Мико благодари още на своите съотборници, на треньорския щаб и на всички фенове, подкрепили националите ни в мачовете на БНТЦ и написа още, че "в живота, както и в спорта падаш, ставаш и продължаваш".

Накрая рекордьорът ни по победи за Купа "Дейвис" се обърна и към критиците, споделяйки, че техните коментари всъщност са сплотили още повече българския тим.

"Не знам от къде да започна. Може би оттам, че този отбор заслужаваше този мач, може би оттам, че този отбор мина през много лични и професионални изпитания, може би оттам, че този отбор написа история, може би, че този отбор опроверга критиците, а може би трябва да започна оттам, че този отбор никога не се предаде!

Като лидер на този отбор, искам да изкажа огромна благодарност към моите съотборници, треньори, към доктора и физиотерапевтите. На моето семейство и приятели. Не на последно място към всички, които изпълниха до краен предел централния корт и не спряха да ни подкрепят! На всички деца, които дойдоха - вие осмисляте всичко! В живота, както и в спорта, падаш, ставаш и продължаваш, защото накрая побеждава само този, който никога не се отказва!

Много хора опитаха да заличат постигнатото, много хора не спряха да провокират и да злорадстват против нас, опитаха и да ни разединят . . . благодаря и на вас, защото тази ваша злоба ни сплоти още повече!", написа Димитър Кузманов.

View this post on Instagram

A post shared by Miko (@kuzmanov.dimitar)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силвия Радойска пред БНТ: Искам да играем атрактивен футбол
Силвия Радойска пред БНТ: Искам да играем атрактивен футбол
Какъв е истинският произход на "извънземните" от Мексико?
Какъв е истинският произход на "извънземните" от Мексико?