НОВИНИ

Димитър Кузманов: Наш дълг е да помогнем на украинските тенисисти

димитър кузманов наш дълг помогнем украинските тенисисти
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 07.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Димитър Кузманов заяви, че Българската федерация по тенис с удоволствие ще помогне на украинските тенисисти.

Във връзка с продължаващата война в Украйна и с тежките последици за мирното население там, Българската федерация по тенис (БФТ) стартира инициатива за подпомагане на състезатели по тенис и техните семейства от Украйна.

Ракета №2 на страната ни смята, че останалите държави също трябва да съдействат на тенисистите в нужда.

"След футбола, тенисът е най-разпространения спорт. Наш дълг и наша чест е да го направим. Ще се гласува решение дали украинските състезатели ще бъдат допуснати, да участват на националните ни първенства. Това нещо може да случи на всеки един от нас без значение в коя държава се намираме. Ние можем да бъдем на тяхното положение и ние да се нуждаем от помощ. Сигурен съм, че и други държави ще откликнат", сподели е той в интервю за БНТ.

БФТ предоставя на картотекирани в украинската федерация по тенис състезатели безплатен достъп до кортовете на Българския национален тенис център за тренировки по два часа всеки работен ден.

От федерацията по тенис поканиха всички клубове в страната да се включат в тази инициатива и да съдействат според възможностите си, за да може да се помогне на повече украински състезатели и техните семейства да намерят подслон и възможност да продължат да се занимават с любимия си спорт.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митко Джорджев остана на точка от медалите на „Рамус София Оупън“
Митко Джорджев остана на точка от медалите на „Рамус София Оупън“
"Денят започва" на 8 март: Разкази за войната от горещите точки в Украйна
"Денят започва" на 8 март: Разкази за войната от горещите точки в Украйна