НОВИНИ

До 12 градуса ще се повишат температурите утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 23.12.2020
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта ще бъде почти тихо и отново на места, главно в Горнотракийската низина, ще се образуват мъгли. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 1° до 4°, максималните още малко ще се повишат и ще са между 11° и 16°, в София - около 12°.

Ще има разкъсана висока и средна облачност, но и много райони със слънчеви часове. Ще духа предимно слаб югозападен вятър.

Затопляне се очаква и в планините, където ще преобладава слънчево време. Максималните температури по най-високите върхове ще са около нулата.

В курортите - от 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово до 13° в Банско. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър.

Повече слънчеви часове ще има утре в южните райони от Балканите, докато от север облачността ще се увеличава и към края на деня в крайните северозападни райони от полуострова ще завали дъжд. Температурите ще са по-високи от обичайните за декември.

В много райони от континента ще вали дъжд, а в Западна Европа, с нахлуването на по-студен въздух от север, температурите ще се понижат и валежите ще преминават в сняг. Сняг ще вали на Британските о-ви, в Европейска Русия и на Скандинавския полуостров, а в нощта срещу Коледа студеният въздух ще обхване и централноевропейските страни и там дъждът също ще преминава в сняг.

У нас, не само утре, но и в петък - на Коледа, ще преобладава слънчево време с температури по-високи от обичайните за сезона.

В събота ще бъде с валежи от дъжд, още сутринта в северните и западните райони, а до края на деня на много места в останалата част от страната. От северозапад ще прониква по-студен въздух и в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите ще се задържат високи за края на декември.

В неделя валежите ще продължат, в Южна и Източна България ще са от дъжд. В северозападната част от страната, където температурите ще се понижат още, ще вали сняг, ще се образува и снежна покривка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансовият министър пред БНТ: Бюджет 2021 може да издържи цялата година, независимо кой управлява
Финансовият министър пред БНТ: Бюджет 2021 може да издържи цялата година, независимо кой управлява
Шоколадов Дядо Коледа с маска се появи в столична сладкарница
Шоколадов Дядо Коледа с маска се появи в столична сладкарница