НОВИНИ

До 28 градуса в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 24.04.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев ще е днешният ден, с максимални температури между 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието, а в София - около 24°. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде безоблачно със слаб вятър от югозапад. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България, където на отделни места ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат 8° и 13°, в София около 8°, а максималните ще бъдат между 22° и 27°, в София около 22°. '

И утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, на места придружен и от гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад.

На слънчево време ще се радват и по Черноморието. Там дневните стойности ще са по-ниски - между 15 - 19°. Ще духа до умерен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

И в планините денят ще започне слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще са от 10 градуса на Алеко до 14 - 15 градуса в Боровец и Пампорово.

Предимно слънчево ще е времето и на Балканския полуостров. След обяд над централната и северната част ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Главно в планинските райони ще прегърми.

У нас през следващите дни повече слънчеви часове ще има до обяд. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще има и условия за градушки. По-интензивни валежи се очакват в средата на седмицата, когато и температурите ще тръгнат надолу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делегацията на управляващата коалиция ще пътува за Киев на 27 април
Делегацията на управляващата коалиция ще пътува за Киев на 27 април
Мъж атакува с нож свещеник в Ница
Мъж атакува с нож свещеник в Ница