НОВИНИ

Дрогиран шофьор стреля по кола в Русе

полицията отчита спад домовите кражби софия
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 04.01.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

37-годишен русенец може да бъде пратен до 3 години в затвора заради стрелба по автомобил в крайдунавския град. Последвала проверка показала, че той е бил и под въздействието на три вида наркотици.

Случаят е от 30 декември вечерта. Мъжът спрял с колата си до кръстовището между ул. „Захари Стоянов“ и бул. „Липник“ и започнал да стреля с пистолет със сачми по автомобил, движещ се в съседната лента.

Част от сачмите попаднали в лицето, шията и ръцете на един от пътниците. След стрелбата нападателят избягал, но по-късно полицаите го открили в стопански двор в Източната промишлена зона на града.

При оглед на колата му са открити два пистолета - единият с пълнител със сачми, а другият газов, както и кутия с патрони.

37-годишният мъж е отведен във Второ РУ, където е задържан първоначално за 24 часа. Тестван е за употреба на наркотични вещества с техническо средство, а резултатите са показали следи от амфетамин, метамфетамин и канабис. При проверка в дома му са открити канабис и две електронни везни.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сезонът във Формула 1 може да не започне в Австралия
Сезонът във Формула 1 може да не започне в Австралия
Взрив в полски супермаркет в Нидерландия
Взрив в полски супермаркет в Нидерландия