НОВИНИ

Душан Керкез: Срещу когото и да се изправим на полуфиналите, ще е силен опонент

"През по-голямата част контролирахме мача", заяви специалистът

Душан Керкез
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 27.02.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Tреньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез сподели, че играчите му не са изиграли най-добрия си мач, въпреки победата над Спартак Варна с 2:1 в 1/4-финална среща за Купата на България.

Това, което искахме, е да се класираме и го направихме. През по-голямата част контролирахме мача, можехме да си направим вечерта по-лесна. Бяхме в стрес от това, което може да се случи. Винаги може да има изненади и си притеснен. Това, което е важно, е че продължаваме напред. Казах, че Спартак е отбор, който има качество за първа дивизия. Днес нямаха какво да губят, играха свободно и ги поздравявам. Знаем, че не беше най-добрият ни мач, но трябва да продължим да работим", заяви специалистът.

Той не спести добрите си думи по адрес на днешния си съперник Спартак Варна.

"Не съм изненадан от Спартак, гледахме ги в Турция, гледахме и първите им мачове от пролетния полусезон. Знаехме, че трябваше да изиграем добър мач. В някои моменти моите футболисти бяха прекалено спокойни. Знаехме, че трябва да сме максимално концентрирани. Но когато някои играчи не са на 100 процента, ще страдаме. Трябва да се поучим от това и да продължим", сподели Керкез.

Специалистът изказа и благодарността си към феновете, които днес бяха на стадион "Христо Ботев", за да подкрепят "канарчетата".

"Ако феновете идват и показват тази подкрепа, ще е фантастично. Искам да им кажа голямо благодаря, те ни дадоха енергия днес. Знаем, че предстоят още хубави мачове, но сега сме след пауза, липсват ни някои играчи, нови са дошли. Трябва да намерим нашия път. Срещу когото и да се изправим на 1/2-финалите, ще е силен опонент. Имаме два мача и ще се опитаме да стигнем до края на турнира. Трябва да даваме най-доброто от себе си”, каза Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 години от убийството на руския опозиционер Борис Немцов
9 години от убийството на руския опозиционер Борис Немцов
Удължават забраната за износ на инсулини с още един месец (ОБЗОР)
Удължават забраната за износ на инсулини с още един месец (ОБЗОР)