НОВИНИ

Емил Костадинов награди призьорите в детския турнир за купа „Иван Славков“

Емил Костадинов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 14.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Героят от „Парк де Пренс“ и вицепрезидент на Българския футболен съюз (БФС) Емил Костадинов награди победителите в седмото издание на детския турнир за купа „Иван Славков“, организиран в памет на бившия президент на БФС.

Надпреварата под егидата на футболната централа се проведе при огромен интерес през последните три дни на изкуствените терени в Национална футболна база „Бояна“, където стотици деца и техните родители станаха участници и свидетели на незабравими футболни емоции.

Мачовете от турнира се играха във формата на Футбол 7, а 20-те участващи отбора бяха съставени от деца, родени през 2014 г. Тимовете бяха разделени в два потока, като днес бе кулминацията с изиграването на финалните двубои. Сблъсъците за трофеите бяха изключително драматични, като в група 1 Национал се наложи с 4:2 над ДИТ, а в група 2 дори се стигна до изпълнение на дузпи, за да бъде излъчен шампионът. В крайна сметка талантите на Спорт за всички бяха по-точни от бялата точка и триумфираха над Локомотив 1929 след 3:3 в редовното време. В група 1 на трета позиция финишира Славия, който спечели срещу Арес, а в група 2 малкият финал бе спечелен от АБВ срещу Възраждане 2020.

Освен от Емил Костадинов, призьорите получиха купи и медали и от селекционера на юношеския национален отбор на България до 19 г. Ангел Стойков и от директор „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров.

Българският футболен съюз обезпечи изцяло провеждането на вълнуващата надпревара, като за всеки участващ отбор бяха осигурени футболни топки, а за всеки футболен талант - и медал. Всички призьори бяха наградени с купи и спортна екипировка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда Кърджали не срещна затруднения за домакински успех над Локомотив София
Арда Кърджали не срещна затруднения за домакински успех над Локомотив София
Последният Елче надви Атлетико Мадрид, Барселона предвкусва титлата
Последният Елче надви Атлетико Мадрид, Барселона предвкусва титлата