НОВИНИ

Ерол Спенс-младши предаде на Мани Пакиао, че ще го пенсионира

bnt avatar logo
от Димитър Русев
20:34, 19.07.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Ерол Спенс обеща да изпрати Мани Пакиао в пенсия след боксовия им двубой на 21 август.

Шампионът на WBC и IBF по бокс в полусредна категория ще се опита да спечели голяма победа над световения шампион в осем девизии Мани Пакиао. Битката ще се състои в арена T-Mobile в Лас Вегас.

31-годишният спортист обеща да се представи на най-високо ниво пред наблюдаващия свят, за да покаже защо е най-добрият в полусредна категория.

"Победата над Пакиао ще покаже на всички защо съм един от най-добрите бойци в света", каза Спенс на Браян Къстър в Showtime.

"И това ще покаже на всички защо съм най-добрият 66-килограмов в моята дивизия. Мисля, че той определено ще се пенсионира, мисля, че определено ще се оттегли след тази битка. Определено искам и битка с Крауфорд и ние просто трябва да го направим всичко възможно това да се случи", продължи той в ефира на Showtime.

"Това е за неговите хора и моите хора да говорят помежду си и да видят дали това може да се случи. Ако това не може да се случи, трябва да продължа напред."

Спенс ще бъде подпомогнат от Флойд Мейуедър, който обеща да даде на американеца някои съвети как да се обърне тактически към състезанието, след като се е борил два пъти с филипинеца за кариерата си в залата на славата.

"Пожелавам и на двамата само най-доброто", каза Мейуедър пред репортери през юни.

"Но Ерол Спенс, искам да го видя да спечели, настоявам Ерол Спенс да спечели. Разбира се, това са моите хора и винаги ще настоявам моите хора да са на първо място."

"Всъщност ще му се обадя и ще му дам някои съвети... Пакиао, той трябва да се бие, а аз не. Поставих се в положение, в което вече не трябва да се боря."

Пакиао тренира със звездата на YouTube Логан Пол в навечерието на мача си със Спенс, след демонстративния сблъсък на Пол с Мейуедър.

Вниманието се пренасочва към събитията от този уикенд в боксовия свят в тежка категория, като Джо Джойс поема Карлос Такам, подготвяйки се за битка за световната титла срещу победителя от защитата на титлата между Антъни Джошуа и Александър Усик.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без еуфория: Олимпиадата е в сянката на пандемията, тестват масово всички състезатели
Без еуфория: Олимпиадата е в сянката на пандемията, тестват масово всички състезатели
Британски туристи анулират полетите към родното Черноморие след ограниченията
Британски туристи анулират полетите към родното Черноморие след ограниченията