НОВИНИ

Евертън и Тотнъм не излъчиха победител

И двата гола за "шпорите" вкара бившият футболист на Евертън Ричарлисон

Ричарлисон
Снимка: Facebook: Tottenham Hotspur
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:54, 03.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Евертън и Тотнъм направиха 2:2 в първия мач от 23-ия кръг на английската Висша лига. И двата гола за "шпорите" вкара бившият футболист на Евертън Ричарлисон, като бразилският национал покажа уважение към публиката на "карамелите" и не се зарадва, а се поклони и аплодира феновете.

Между тях се разписа Джак Харисън за домакините, а в добавеното време на мача Джарад Брентуайт изравни резултата за втори път. Това бе пето поредно равенство между двата отбора на "Гудисън Парк" за първенство.

Тотнъм откри резултата още в началото на мача, когато Ричарлисон засече остро центриране на Дестъни Удоджи отляво и прати топката под напречната греда.

След половин час игра Джак Харисън изравни за Евертън с мощен изстрел с глава отблизо. Десет минути по-късно Ричарлисон с много хубав техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата на Джордан Пикфорд.

През второто полувреме Евертън опита да изравни, но нямаше успех, като не стигна до много ситуации пред вратата на Викарио. В 88-ата минута резервата Чермити имаше добър шанс за "карамелите", но плахият му удар от чиста позиция бе спасен лесно от италианския вратар. В четвъртата минута на добавеното време при центриране от пряк свободен удар най-съобразителен бе защитникът Джаред Брентуайт, който изпревари вратаря и отблизо с глава вкара топката в мрежата.

Тотнъм остава на четвърто място в класирането, като пропусна да се изравни по точки с третия Арсенал. С точката Евертън се изравни с Лутън и дори го изпревари по голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да се върне психотестът при издаване на разрешителни за оръжия, настояват експерти
Да се върне психотестът при издаване на разрешителни за оръжия, настояват експерти
Годината на дракона: Пролетен фестивал в Китайския културен център в София
Годината на дракона: Пролетен фестивал в Китайския културен център в София