НОВИНИ

Евроинституциите лансираха платформа за дебати за бъдещето на Европа

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
15:36, 19.04.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Европа
евроинституциите лансираха платформа дебати бъдещето европа
Слушай новината

Европейският парламент, Съветът на Европейския съюз и Европейската комисия лансираха днес многоезичната дигитална платформа за Конференцията за бъдещето на Европа.

Конференцията за бъдещето на ЕС представлява поредица от дебати и дискусии, които ще дадат възможност на хората от цяла Европа да споделят своите идеи и да помогнат за оформянето на бъдещето развитие на съюза.

Конференцията е първата по рода си: тя предлага форум за открит и прозрачен дебат с гражданите по редица ключови приоритети и предизвикателства.

Многоезичната дигитална платформа е изцяло интерактивна и многоезична: хората могат да общуват помежду си и да обсъждат своите предложения със съграждани от всички държави членки на 24-те официални езика на ЕС.

Всички свързани с конференцията събития, които ще бъдат регистрирани на платформата, ще бъдат визуализирани на интерактивна карта, което ще позволи на гражданите да сърфират и да се регистрират онлайн.

Платформата е организирана около ключови теми: изменението на климата и околната среда, здраве, по-силна и по-справедлива икономика, социална справедливост и работни места, ЕС в света, ценности и права, върховенство на закона, сигурност, дигитална трансформация, европейска демокрация, миграция, образование, култура, младеж и спорт.

Можете да видите платформата ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи проверката на Министерството на енергетиката на дейността на "Булгаргаз" ЕАД
Приключи проверката на Министерството на енергетиката на дейността на "Булгаргаз" ЕАД
Микяй Наим е на 1/2-финал на Европейското по борба във Варшава
Микяй Наим е на 1/2-финал на Европейското по борба във Варшава