НОВИНИ

Еврокомисарят Илиана Иванова е на посещение в София

еврокомисарят илиана иванова посещение софия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:36, 28.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Еврокомисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова е на работно посещение в София на 28 и 29 януари, съобщиха от представителството на Европейската комисия у нас.

В неделя тя ще участва в работна среща с инвеститори и партньори, организирана от Фонда на Европейския съвет по иновациите.

На 29 януари от 9.00 часа комисар Иванова откри информационен ден на Европейския съвет по иновации, на който ще бъдат представени направленията на програмата и начините за подкрепа на иноваторите и изследователите в сферата на дълбоките технологии (Deep Tech). Експерти от ЕСИ ще представят на участниците в събитието практическа информация за успешно кандидатстване, а бенефициери ще споделят своя опит.

Европейската комисия постави началото на ЕСИ през март 2021 г. като специализирано звено в програмата "Хоризонт Европа“ за разработване и разширяване на авангардни иновации с бюджет от над 10 милиарда евро за периода 2021 - 2027 г. Фондът на Европейския съвет по иновациите, създаден през юни 2020 г., е ключова инициатива на Европейската комисия за извършване на преки капиталови и квазикапиталови инвестиции в размер от 500 000 до 15 млн. евро в капитала на новосъздадени предприятия и на МСП от всички сектори във всички държави от ЕС, които са с голямо въздействие.

В събитието по инициатива на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева ще участват европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Илиана Иванова и заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа.

Ще бъдат представени различните направления на програма "Хоризонт Европа" и възможностите за подкрепа на иноваторите и изследователите в дълбоките технологии.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бетис записа минимален успех над Майорка
Бетис записа минимален успех над Майорка
Ангола и Нигерия си уредиха среща на четвъртфиналите в турнира за Купата на африканските нации
Ангола и Нигерия си уредиха среща на четвъртфиналите в турнира за Купата на африканските нации