НОВИНИ

Федерацията по вдигане на тежести с финансов одит, ще разсрочва задълженията си

федерацията вдигане тежести финансов одит разсрочва задълженията
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:22, 03.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият президент на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид обяви, че в момента се прави цялостен финансов одит и ще бъдат сключени споразумения за разсрочване и изплащане на задълженията към министерството и различни частници.

"Когато в една федерация или институция има неизвестност, всеки дърпа нещата към себе си. Случват се такива неща, доскоро аз не бях вписан като президент. Няма значение кой е бил виновен досега, започваме да работим", обясни новият шеф на федерацията на пресконференция в София.

"Одитът ще покаже колко пари дължим. Сумата не е малка, но не искам да я назовавам преди проверката. Тя е към спортното министерството, към хотели, към счетоводители. Не е била управляване добре федерацията. Кое е най-належащо? Да разсрочим задълженията си към министерството и частници. Ще сключим споразумение с министерството за разсрочване на задължения и колкото и да е трудно, ще изплатим всичко, ще намерим начин. Поемам отговорност. Аз съм прозрачен човек, искам всичко да е ясно и открито. След това ще направим бюджет и ще започнат да се изплащат заплати на треньори и на състезатели. Това трябва да стане възможно най-скоро", каза още Ариф Маджид.

"На Управителния съвет на федерацията ще предложим няколко треньора за националния отбор, те ще бъдат определени от Общото събрание. Има някои различия в клубовете. Общото събрание ще се проведе при отворени врати, поканили сме президента на Международната федерация Мохамед Джалуд, надявам се да дойде е президентът на Европейската федерация. Искам да бъдем като отворена книга и да имаме вътрешна и външна подкрепа", заяви Маджид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС отмени забраната за внос на стоки с произход от Украйна
МС отмени забраната за внос на стоки с произход от Украйна
Националите по вдигане на тежести ще търсят място в Топ 10 на световното първенство
Националите по вдигане на тежести ще търсят място в Топ 10 на световното първенство