НОВИНИ

Федерер може и да не продължи на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 06.06.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
федерер продължи ролан гарос
Слушай новината

39-годишният Роджър Федерер призна на пресконференцията след измъчения успех срещу Доминик Кьопфер, че не е сигурен дали ще продължи участието си на Ролан Гарос.

Маестрото трябваше доста да се потруди срещу 65-ия в света германец, надигравайки го след повече от 3 часа и половина битка на централния корт "Филип Шатрие".

Пред медиите Федерер призна, че ще направи анализ на срещата и ще прецени дали да не си вземе почивка преди турнира в Хале, който започва само след седмица.

"Преминаваме през тези мачове, анализираме ги детайлно и гледаме какво предстои. Ще направим същото и сега. Трябва да реша, дали да продължа да играя или не, дали не е прекалено голям риск в момента да продължа и дали най-доброто не е да си взема почивка"

Самият швейцарец не веднъж е заявявал, че неговата основна цел през 2021 година е да е във върхова форма за Уимбълдън.

"Нямам седмица между тук и Хале като обикновено, трябва да видим кое е най-доброто за Уимбълдън. След всеки мач тук и в Женева оценявах ситуацията и как съм на сутринта след това, как е коляното, как се чувствам - допълни Федерер. - В тренировките не съм бил в битки от три часа и половина. За мен да съм на корта и да играя 3 часа и 30 минути изобщо не е нормално. Тези, които са имали такава операция, разбират гледната ми точка. Предпочитам да съм на мястото на Рафа или Новак, които казват, че се чувстват добре и, ако играеш добре, печелиш. Нямам това чувство в момента. За мен това са стъпки напред към нещо, което е наистина важно за мен."

Ако все пак Федерер реши да продължи участието си на Ролан Гарос 2021, то неговия следващ съперник ще бъде италианецът Матео Беретини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местни избори в Германия: Вотът е последният тест за управлението на Меркел
Местни избори в Германия: Вотът е последният тест за управлението на Меркел
Беларус готви ответни мерки на санкциите на ЕС
Беларус готви ответни мерки на санкциите на ЕС