НОВИНИ

Феновете на Берое поискаха собственикът Ернан Банато да напусне клуба

Днес "заралии" проведоха първа тренировка с част от състава

ернан банато новият собственик берое
Снимка: официален сайт на ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
20:51, 15.01.2024
Чете се за: 05:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Феновете на Берое окупираха залата за пресконференции и поискаха собственикът Ернан Банато да напусне клуба.

Днес футболистите проведоха първата си тренировка за годината, с пет дни по-късно от предвиденото. В тренировката се включиха 12 футболисти, от които петима са нови.

Собственикът на "заралии" в момента не е в Бълагрия, като привържениците пожелаха той да изчисти дълговете на клуба и да се раздели с него.

"Ние сваляме подкрепата си към него и повече няма да подкрепяме първия отбор на Берое. Заставаме плътно зад школата и треньорите в нея. Ще подкрепяме само тях и дублиращия отбор", заяви Димитър Тотев, член на Националния фенклуб на Берое.

Старши треньорът Хосе Луис Ачиари призна, че логистични проблеми пречат на пълноценните тренировъчни процеси с целия състав.

"Започна една нова година, но продължава същият стар сезон. И подготовката сега ще бъде фундаментална за това, което предстои. Планирахме днес да започнем подготовката, но заради малко логистични проблеми ме помолиха малко да я забавим с пет дни. Имаме 12 футболисти и с тях ще започнем. Другата част от отбора ще пристигне в събота. Днес започваме с тези, които са тук и с максималната мотивация да се подготвим за това, което предстои. С всички трудности, които имаме, но както ме познавате вече 4 месеца – нямаме извинения футболистите да са афектирани от всички проблеми. Затова искам да поздравя всички, които са в клуба, защото вършат една работа въпреки всички трудности", бяха първите му думи на пред медиите.

Наставникът вече мисли за предстоящия мач със Славия.

"Има 5-6 нови хора, които са подписали договори с клуба. И както казах, клубът ще обяви техните имена. Така че мога да кажа напуснаха 7 човека в предишните месеци. И ние ще се опитаме да запълним тези липси и да имаме един конкурентно-способен отбор. Ние имахме план да започнем на 10-и януари, но обстоятелствата са такива, каквито са. Ще се подготвяме с респект към другите отбори и да бъдем на максимално добро ниво за първия мач, който е срещу Славия максимално добре", допълни той.

Ясно е, че футболистите имат да получават по две заплати, а след 10 дни те ще станат три, ако до тогава не започне превеждане на суми. Ачиари опита да бъде максимално деликатен и да защити президента. Той уточни, че очаква Ернан Банато да пристигне в събота и да реши проблемите.

"Ернан Бенато ще бъда тук в събота и ще пристигне в България. Той ми каза, че вече има виза и тя ще му позволи да бъде тука, в България. И след 3-4 дни ще бъде тук, за да отговори на всички въпроси, на които трябва да отговори. Защото е нормално всички фенове на Берое, както и всички хора, които работят в клуба да са притеснени от ситуацията. Защото това е клубът на техния живот и винаги се очаква най-доброто", добави той.

Имаше въпрос към него дали той самият получава заплата за четирите месеца, в които е в Стара Загора, но не пожела да бъде конкретен.

"Дали получавам заплата? Моята лична тема не искам да я коментирам. От тези 12, които са тук, са играчи на Берое. Имаме две опции – да изчакаме да се решат проблемите и да останем в къщи, или да дойдем тук и да работим, да чакаме нещата да се оправят. Но дори да има финансови проблеми, ние сме тук и излизаме да играем. Но за да имаме резултати, трябва да тренираме. Това е нещото, което мога да направя аз. Собственикът на отбора трябва да спази своите обещания. Но това зависи само от него, а всеки трябва да си носи своята отговорност. Затова вие като фенове на Берое трябва да сте благодарни на играчите, че работят като професионалисти. Но както казах, има две опции", каза той.

Преди края на пресконференцията в залата се появиха и служители на Инспекцията по труда. Те ще извършат проверка за сериозните финансови проблеми в клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От тази година ще можем да търгуваме с държавни ценни книжа
От тази година ще можем да търгуваме с държавни ценни книжа
Наследница на милиони преразпределя богатството си в австрийското общество
Наследница на милиони преразпределя богатството си в австрийското общество