НОВИНИ

Феновете на Финландия и волейболистите пяха заедно във Варна въпреки отпадането от Евроволей 2023

От българския организационен комитет изказаха своите поздравления към привържениците на "Суоми", които сърцато подкрепяха своите любимци по време на петте им срещу от Евроволей 2023.

феновете финландия волейболистите пяха заедно варна въпреки отпадането евроволей 2023
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
15:30, 05.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Финландия отпадна от европейското първенство по волейбол за мъже, но многобройните фенове на скандинавците изпратиха своите любимци като истински герои, предаде БФ Волейбол.

Това се случи на специално събитие пред Двореца на културата и спорта във Варна след последния мач на "Суоми" от груповата фаза на Евроволей 2023, в който те загубиха драматично с 2:3 гейма от Украйна.

Със съдействието на българския организационен комитет финландските запалянковци приветстваха състезателите от националния отбор на страната си. Волейболистите и вярната им публика пяха и танцуваха заедно на превърналата се в любима тяхна песен "Cha Cha Cha", станала хит след Евровизия 2023.

Събитието пред варненската зала бе заснето от финландският телевизионен канал YLE, притежаващ правата за европейското първенство за Финландия.

Финландските фенове бяха поздравени от българския организационен комитет и от името на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев за страхотните емоции, които създаваха в залата във Варна.

"Вашето поведение на трибуните и дейното ви участие в създаването на истинско волейболно парти бяха на шампионско ниво. Благодарим ви за позитивизма, който излъчвате. Вярваме, че вече харесвате България и Варна, че сте почувствали страната ни като втори волейболен дом за вас. Сигурни сме, че ще се връщате в България с удоволствие, а волейболът ще продължи да ни свързва", обърнаха се организаторите на Евроволей 2023 във Варна. А финландските фенове реагираха с бурни аплодисменти.

По време на мача България - Финландия от груповата фаза, спечелен от "лъвовете" на Пламен Константинов с 3:1, пък в препълнената с над 5000 зрители зала "Конгресна" във Варна имаше и около 1500 привърженици на гостите, а българи и финландци заедно направиха запомнящо се шоу по трибуните.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НИМХ: В с. Кости са измерени 330 л/кв. м дъжд, довечера валежите ще започнат да отслабват
НИМХ: В с. Кости са измерени 330 л/кв. м дъжд, довечера валежите ще започнат да отслабват
Сестри Стоеви отпаднаха още на старта на турнир в Китай
Сестри Стоеви отпаднаха още на старта на турнир в Китай