НОВИНИ

Филм на Алмодовар открива тазгодишното издание на "Киномания"

Айше Сали
от Айше Сали
17:48, 10.11.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

С филм на режисьора Педро Алмодовар ще бъде открито тазгодишното издание на "Киномания". По време на прожекцията на 18 ноември зрителите в зала 1 на НДК ще имат възможността да видят на големия екран Пенелопе Круз.

Актрисата беше отличена за ролята си във филма на фестивала във Венеция. Въпреки пандемията и тази година организаторите обещават силно присъствие на най-добрите кинопродукции по света.

В последния си филм Педро Алмодовар не пропуска да ни сблъска с най-съкровените чувства, които пазим в себе си. Пенелoпе Круз ще я видим в ролята на една от двете жени, свързани след престой в родилното отделение.

"Това е филм за силата на човешкия живот и за значението на раждането", Владо Трифонов, програматор на "Киномания".

Само две са българските заглавия в тазгодишната програма.

"Няма да открием за първи път от 7 години с български филм, но пък имаме добри заглавия - "Чичо Коледа", една много добра комедия на Ивайло Пенчев и много интересния филм на Поли Генчева за Боян Петров - "Отново съм тук", в който има безпрецедентни кадри от неговото спасяване в Хималаите", обясни още Трифонов.

На 26 ноември "Киномания" ни кани на нетрадиционно за програмата събитие - моноспектакълът на Деян Донков - "Камбаната". За да изпълни песента на неговия герой, чрез която публиката чува душата му, на сцената ще излезе и оркестър "Карандила".

"В спектакъла има 3D mapping. Има комуникация с киното по някакъв начин, така че той е такъв тип експеримент между кино, театър и музика на живо", разказва актьорът Деян Донков.

"Добрият шеф" с Хавиер Бардем, филм, посветен на Енио Мориконе и отличеният за най-добра режисура в Кан "Анет" също са част от заглавията в програмата. "Киномания" ще продължи до 5 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано Роналдо - единственият, за когото Арсен Венгер съжалява
Кристиано Роналдо - единственият, за когото Арсен Венгер съжалява
Майката на шофьора, помел 12 коли, е била с него по време на гонката
Майката на шофьора, помел 12 коли, е била с него по време на гонката