НОВИНИ

Финал преди финала в ШЛ: Байерн срещу Барса

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:38, 14.08.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Шампионска лига
финал финала байерн барса

Битките от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига продължават и тази вечер с мега сблъсъка Барселона – Байерн (Мюнхен).

Мнозина определят тазвечерния двубой между каталунците и баварците като финал преди финала и смятат, че победителят от него ще се превърне в основен фаворит за спечелването на трофея в турнира на богатите.

Двата най-титулувани отбора останали в надпреварата.

След отпадането на Ливърпул, Реал (Мадрид) и Ювентус, Байерн и Барселона останаха единствените отбори в тазгодишното издание на Шампионската лига, който са печелили отличието.

Интересен е фактът, че и баварците, и каталунците са вдигали най-ценния европейски клубен трофей по 5 пъти в своята история.

Именно огромният опит и успехи, които притежават в турнира, правят Байерн и Барса основни фаворити за спечелването на тазгодишното издание на ШЛ.

Каталунците загубиха битката за титлата в Испания с вечния враг Реал (Мадрид), но евентуалното спечелване на най-силния клубен турнир в света със сигурност ще зарадва привържениците на клуба.

Ситуацията в Байерн е коренно различна, тъй като баварците се борят за требъл, след като спечелиха деветата си поредна шампионска титла и Купата на Германия.

Добрата форма, в която се намира германския шампион го прави фаворит преди днешния сблъсък, още повече, че в досегашните си 10 мача срещу Барса, баварците са губили само 2 пъти, а са печелили 6 от тях.

От друга страна, немците изпитват трудности, когато играят в Европа срещу отбори от Ла Лига, като отпаднаха 5 от последните си 6 сблъсъка с испански съперници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С нов автомобил ще разнасят топъл обяд от "Обществена трапезария" в Русе
С нов автомобил ще разнасят топъл обяд от "Обществена трапезария" в Русе
Серина Уилямс продължава към четвъртфиналите след победа над сестра си Винъс.
Серина Уилямс продължава към четвъртфиналите след победа над сестра си Винъс.