НОВИНИ

Финикс и Денвър ще спорят на полуфинал в Западната конференция на НБА

финикс денвър спорят полуфинал западната конференция нба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:53, 26.04.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Финикс и Денвър се класираха за полуфиналните плейофи в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Финикс Сънс приключи серията си от първия кръг на плейофите, след като се наложи над Ел Ей Клипърс със 136:130 у дома в мач номер 5. „Слънцата“ записаха четири последователни победи, след като загубиха първия двубой пред собствена публика.

В герой за победителите бе Девин Букър, с когото „ножиците“ отново не успяха да се справят. Гардът остана на косъм от трипъл-дабъл след 47 точки, 8 борби и 10 асистенции при стрелба 19/27 за две точки и 4/7 от тройката. Кевин Дюрант завърши с 31 пункта, като добави шест борби и четири асистенции. С дабъл-дабъл се отчете Деандре Ейтън – 21 точки и 11 борби, а Крис Пол и Джош Окоги допринесоха съответно с по 15 и 11 пункта.

Норман Пауъл бе над всички за Клипърс с 27 точки. С дабъл-дабъл завършиха двамата центрове – Ивица Зубац и Мейсън Плъмли, а още четирима баскетболисти на тима приключиха с двуцифрен точков актив – Никола Батум (19), Ръсел Уестбрук (14), Маркъс Морис-старши (12) и Терънс Ман (10). Отсъствието на стартиралия в серията Кауай Ленърд поради травма на коляното обаче се оказа ключова за ранното отпадане на калифорнийци, които не можеха да разчитат за сблъсъка от първи кръг и на Пол Джордж.

"Слънцата" продължават към полуфиналите на Западната конференция, където ги чака лидерът след редовния сезон Денвър Нъгетс. „Буците“ приключиха серията с Минесота Тимбъруулвс след труден домакински успех със 112:109.

Никола Йокич записа трипъл-дабъл за победители – 28 точки, 17 борби и 12 асистенции. Най-резултатен бе Джамал Мъри със своите 35 пункта. По 14 за успеха добавиха Арън Гордън и Брус Браун, а с десет завърши Кентейвиъс Колдуел-Поуп. За Минесота Антъни Едуардс завърши с 29 точки. Дабъл-дабъл постигнаха Карл-Антъни Таунс и Руди Гобер, но усилията им не бяха достатъчни за нещо повече от почетна загуба на „вълците“ и отпадане в първи кръг.

На Изток Атланта Хоукс измъкна мач номер 5 срещу Бостън Селтикс след крайното 119:117. В зала „ТиДи Гардън“ „ястребите“ бяха опрени до стената, нуждаейки се от задължителен успех, за да останат в борбата, и го постигнаха благодарение на силната игра в края на гарда Трей Йънг. Той реализира 16 от своите 38 точки в последната четвърт, включително и тройка при 1.8 сек до края. Йънг добави и 13 асистенции. С 22 точки за успеха допринесе Джон Колинс, 18 добави Богдан Богданович, а с 13 и 12 съответно завършиха Де‘Андре Хънтър и Садик Бей. Атланта игра без Дежонте Мъри. За Бостън Джейлън Браун бе най-резултатен с 33 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карина Константинова и Кефлавик намалиха пасива си във финалната серия в Исландия
Карина Константинова и Кефлавик намалиха пасива си във финалната серия в Исландия
Николай Денков, ПП-ДБ: Ще направим управленска програма и ще я обсъдим първо с ГЕРБ
Николай Денков, ПП-ДБ: Ще направим управленска програма и ще я обсъдим първо с ГЕРБ