НОВИНИ

Фирма съди организаторите на мача на Кубрат Пулев за триъгълния ринг

Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:37, 24.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Фирма заведе дело срещу компанията, която организира мача на Кубрат Пулев срещу Франк Мир. В повод за съдебната жалба се превърна триъгълният ринг, на който MMA състезатели ще се изправят срещу професионални боксьори на 27 ноември в Тексас, САЩ.

Extreme Fighting Series притежава патент за т.нар. „Trigon“ и след като преди това са изразили публично недоволството си от хода на компанията, сега са завели дело срещу тях.

Засега няма данни това да повлияе на провеждането на грандиозното събитие. Най-вероятно делото ще се реши в съда на по-късен етап.

Собственикът Майк Васкес твърди, че от компанията, организираща мача на Кубрат Пулев, са „отхвърли опитите им да разговарят и решат проблема по приятелски начин“.

Фирмата търси „забрана и парично обезщетение за нарушаване на патенти за дизайн, нелоялна конкуренция и нарушаване на авторски права“.

Освен че на 27 ноември зрителите ще могат да видят необичайни бойни двубои, хеви метъл групата „Металика“ също се включва в събитието.

Кубрат Пулев ще срещне бившия световен шампион в тежка категория на UFC Франк Мир. Битката ще бъде последна в програмата на гала вечерта.

Triad Combat е представен от организаторите като нов вид спорт, който съчетава правилата на бокса и MMA. Те ще се бият на триъгълен ринг, който се превърна в ябълката на раздора.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път в историята жена е премиер на Швеция
За първи път в историята жена е премиер на Швеция
МС одобри нова мярка от 30 млн. лева в подкрепа на туристическия сектор
МС одобри нова мярка от 30 млн. лева в подкрепа на туристическия сектор