НОВИНИ

Фотоизложба на парка за мечки Белица в Брюксел

фотоизложба парка мечки белица брюксел
bnt avatar logo
от БНТ
14:36, 11.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Фотоизложба на тема „Спасените: 20 години история“ на Парка за мечки край Белица ще се проведе в Европейския парламент в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на фондация „Четири лапи“.

Изложбата ще гостува в ЕП от 18 до 22 март 2024 г. Тя се състои от 20 фотографии, които разказват за 20-годишното развитие на Парка за мечки, управляван съвместно от фондациите „Четири лапи“ и „Бриджит Бардо“.

В изложбата могат да се проследят любопитни моменти от ежедневието на неговите обитатели. Фотоисториите служат и като доказателство за отдадеността, грижата и състраданието на хората и трансформиращата им сила върху живота на мечките в защитения парк.

„Надяваме се, че това събитие ще послужи и като убедителна подкана към всички да осъзнаят нашата колективна човешка отговорност не само към мечките, но и към всички животни по света. Фотографската изложба, която показва тежкото минало, но и спасението на танцуващите мечки, е символично доказателство за това, че съвместните усилия на различни граждани и институции могат да помогнат за изграждането на свят, изпълнен със състрадание и съпричастност към животните", казва Деница Славова, ръководител на отдел "Комуникации" на фондация "Четири лапи".

Сред гостите на официалното откриване на изложбата ще бъдат представители на фондациите „Четири лапи“, „Бриджит Бардо“, Парк за мечки край Белица и членове на ЕП.

Паркът за мечки отваря врати през 2000 г. Първоначалната му мисия е да осигури сигурно убежище за всички „танцуващи“ мечки в България, както и за няколко мечки от Сърбия и Албания. Паркът е постоянен дом за 17 мечки. Разположен в естествена среда в защитена зона, простираща се на повече от 12 хектара, паркът функционира по специален дизайн, който наподобява света на кафявите мечки в естествената им среда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Флагът на Швеция беше издигнат пред централата на НАТО
Флагът на Швеция беше издигнат пред централата на НАТО
Блясъкът на "Оскарите" 2024 (СНИМКИ)
Блясъкът на "Оскарите" 2024 (СНИМКИ)