НОВИНИ

Фюри е с положителен тест за COVID-19 и битката с Уайлдър се отлага

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:13, 09.07.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
фюри положителен тест covid битката уайлдър отлага
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Тайсън Фюри е дал положителен резултат на тест за COVID-19 и битката му с Деонтей Уайлдър по бокс тежка категория ще бъде отложена.

Фюри трябваше да се бие за трети път с Уайлдър на 24 юли в Лас Вегас, преди лагерът му да бъде ударен от коронавирус.

Десет души са дали положителен резултат, включително самият Фюри, който не може да тренира заради симптомите си. Смята се, че е претърпял една инжекция с ваксина срещу COVID-19, но не е получил необходимата втора доза.

Неговата трета битка с Уайлдър може да бъде преместена през септември или октомври поради натоварения летен боксов график в Лас Вегас.

А баща му Джон по-рано в четвъртък заяви, че един от спаринг-партньорите е първия, който е заразен с вируса.

"Бях шокиран", каза Джон Фюри.

"Не искаш това да се случи. Очевидно вирусът е донесен от един от спаринг-партньорите. Заразил е целия отбор. Такива неща се случват в живота. Той ще трябва да отложи битката."

Фюри трябваше да се изправи срещу друг световен шампион в тежка категория по бокс, а именно Антъни Джошуа.

Но след като Уайлдър постигна съдебно решение по собствения си договор с Циганския крал, бе дадено решение от съдия, че британецът трябва първо да завърши съперничеството си с бившия шампион.

Изявлението на промоутъра от Top Rank на Фюри първоначално омаловажи опасенията, че битката ще бъде отложена, като заяви: "Продължаваме да наблюдаваме здравословното състояние на Тайсън и неговия екип и статутът на събитието не се е променил досега."

Екипът на Уайлдър също далеч не беше сигурен в доклада, в който треньорът Малик Скот каза: "Ние се подготвяме да започнем работа точно сега и нещата остават същите. Няма да ходим да се редим за банани на опашката. Не ме интересува какво съобщават медиите, оставаме в зоната. Ще проведем насрочените тренировки и спаринги, това е голяма седмица за нас. Всичко продължава по старому. Имаме работа с боец, на когото не вярвам в нищо от това, което казва. Имаме работа с боец, който казва, че ще се качи на ринга с тегло 300 паунда. Не го вярвам. Имаме работа с боец, който казва, че той и Конър Макгрегър са нещо като най-добри приятели, а след това Макгрегър казва, че дори не познава този човек. С Тайсън никога не знаеш със сигурност."

Фюри спря Уайлдър в реванша си през февруари миналата година, след като не успя да спечели първата си среща, в която съдиите присъдиха на двубоя равенство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анджей Дуда: Всички показаха желание да се действа в името на просперитета
Анджей Дуда: Всички показаха желание да се действа в името на просперитета
Клаус Йоханис: Трябва да отговорим адекватно на очакванията към "Три морета"
Клаус Йоханис: Трябва да отговорим адекватно на очакванията към "Три морета"