НОВИНИ

Гърция няма да може да разчита на Янис Антетокумпо за световното първенство по баскетбол

гърция разчита янис адетокунбо световното първенство баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bball.bg
15:51, 11.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Гърция ще бъде без своя лидер Янис Антетокумпо на световното първенство. Шампионатът на планетата ще се проведе в Индонезия, Япония и Филипините от 25 август до 10 септември.

„След месеци работа и многобройни срещи с медицинския щаб е ясно, че не съм готов да се състезавам на нивото, което трябва да бъда, за да участвам на Световното първенство. Това не беше избор, а единствената ми възможност да се върна на нивото на баскетбола, за което съм работил толкова усилено досега в кариерата си. Изключително съм разочарован от този развой, но това беше решение на медицинския щаб. Ще продължа да работя, за да съм готов за следващия път, когато името ми бъде споменато. Моята лична и нашата крайна отборна цел е да се класираме за Олимпийските игри през 2024 г. и ще бъде чест за мен да представя моя национален отбор през следващата година“, се казва в част от изявлението на Янис Антетокумпо, публикувано в социалната мрежа Twitter.

Янис Антетокумпо все още се възстановява от операция на коляното, през която премина успешно на 5 юли. В последните седмици той бе под въпрос за световното първенство, като в лагера на гръцкия национален отбор изчакваха резултатите от прегледите му в САЩ.

За последно Янис Антетокумпо игра за Гърция на Евробаскет 2022, като записва средно по 29.3 точки, 8.8 борби и 5 асистенции в общо 6 двубоя.

Селекцията на Димитрис Итудис е в група C на световното първенство, заедно със САЩ, Йордания и Нова Зеландия. Мачовете от този поток започват на 26 август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата и МВР създадоха общо звено за борба с наркотиците, трафика на хора и незаконната миграция
Прокуратурата и МВР създадоха общо звено за борба с наркотиците, трафика на хора и незаконната миграция
Напусна ни Николай Маринчешки
Напусна ни Николай Маринчешки