НОВИНИ

Ген. мениджър на Сакраменто за Везенков: Радваме се на изявите му

везенков резултатен олимпиакос старта плейофите гърция
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:08, 04.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монте МакНеър похвали българския баскетболен национал Александър Везенков, макар да не разкри подробности за плановете на клуба за бъдещето на играча.

Именно Сакраменто държи правата на Везенков за Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), а МакНеър призна, че ръководството на отбора следи изявите на българина. Техни представители дори пътуваха до Гърция на два пъти този сезон, пише eurohoops.net.

„В момента се радваме на изявите му и на отбора му. Те правят отличен сезон. Олимпиакос е фантастичен клуб. Успяхме да го опознаем малко и ще седнем заедно да говорим, ще обсъдим плановете ни за предсезонната подготовка и по-късно това лято ще вземем решение“, коментира Монте МакНеър, който бе избран за номер 1 на поста си през годината.

В договора на Александър Везенков с гръцкия Олимпиакос има освобождаваща клауза за НБА.

Американският журналист Шон Кънингам коментира вчера, че Александър Везенков почти сигурно ще облече екипа на Сакраменто Кингс и ще заиграе в НБА от следващия сезон.

Кънингам, който следи всичко по-интересно около "кралете" сподели, че по негова информация идването на българина в САЩ през лятото е сигурно на 90%.

"Кралете трябва да вземат адски трудно решение по отношение на Харисън Барнс. Със сигурност трябва да вземат също толкова трудно решение, когато става въпрос за някой като Трей Лайлс и Саша Везенков, който е включен в уравнението да дойде след това лято и да се присъедини към отбора. Както ми беше казано, на 90% той идва в Сакраменто", споделя Шон Кънингам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
548 училища ще имат статут на иновативни през следващата учебна година
548 училища ще имат статут на иновативни през следващата учебна година
Задържаха 20 мигранти в пернишкия квартал "Изток"
Задържаха 20 мигранти в пернишкия квартал "Изток"