НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Искаме да запазим основния състав и да привлечем не повече от един играч

"Винаги съм искал по-голяма конкуренция, а такава до момента се показва в лицето на ЦСКА и Черно море", смята старши треньорът на Лудогорец

георги дерменджиев искаме запазим основния състав привлечем повече един играч
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:03, 08.01.2024
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори за началото на зимната подготовка на отбора, а също така за целите на тима. Дерменджиев заяви, че най-голямото предизвикателство пред него е да остави добрата форма на тима. По отношение на селекцията, Лудогорец се нуждае от максимум един нов играч.

"Чака ни един много отговорен полусезон на базата на това, че играем в много сгъстена програма. Неслучайно казах, че трябва да запазим играчите здрави, за да стигнем до края на първенството и да постигнем тези цели, които се поставени. Искаме да станем шампиони и да вземем купата, както и докъдето можем да продължим в Лигата на Конференциите. Затова в този подготвителен период ще вложим много енергия, за да ги подготвим добре", отговори Георги Дерменджиев на въпрос каква зимна селекция иска.

След това той продължи и влезе в по-сериозна конкретика.

"Единствено Антон Недялков в момента е на контролен преглед и той ще се присъедини към нас и ще започне бегова работа. По отношение на селекцията ще кажа, че искаме да запазим основния състав и ако има възможност, да привлечем не повече от един човек", обясни специалистът.

За избора на контроли през зимата и за лидерската позиция на Черно море след есенния дял на първенството, Дерменджиев каза: "Ние се отнасяме с много голям респект към Илиан Илиев, към Черно море и към това, което прави той като треньор. На Илиан му се даде възможност да работи с този отбор и той показа. Затова и той се намира на това място в класирането. Аз вече коментирах подготовката - противниците, които сме избрали, са разнородни и аз точно това исках".

"Благодаря на собствениците, което вложиха в мене и искам да кажа, че започваме един труден и отговорен периoд. Знаете, че подготвителният период е изключително важен. Ние ще се опитаме да подготвим максимално добре играчите и най-важното е да нямаме контузии", каза още Дерменджиев.

Попитан как би приел една по-къса зимна пауза в първенството, той отговори: "Това е една тема, която може да дискутира. Аз мисля, че не може да се промени, защото играем в Европа. Моето мнение е, че Първа лига трябва да се намали и то драстично. Ако зависи от мене, Първа лига ще бъде от 10 отбора".

Лудогорец ще трябва да бъде подготвен максимално добре и да влезе през пролетта на висока скорост, тъй като още през февруари трябва да играе в Европа. Преди това обаче ще спори за Суперкупата.

"Ние сме свикнали на такава тежка програма, за нас е добре, че започваме с мач за Суперкупата. Веднага след това играем със Сервет, а след този мач имаме и Черно море. Още е рано да следим Сервет. До нашия мач ще изиграят пет шампионатни срещи. Ще имаме възможност да ги гледаме. Вероятно ще го гледаме и на живо този отбор", обясни наставникът на разградчани.

По отношение на селекцията и на временното класиране той заяви: "Има трансферен прозорец - и ние в този прозорец, ако нещо се реши, трябва да сме готови. Така че ако дойде играч, той трябва да се подготви и да има възможност да играе в Лигата на Конференциите."

"Няма много голяма разлика за мене, че на полусезона не сме на първо място. Но трябва да отбележим, че Лудогорец е с мач по-малко. И затова позицията е по-различна. Пак казвам - няма голяма разлика в първенството. Винаги съм искал по-голяма конкуренция, а такава до момента се показва в лицето на ЦСКА и Черно море. Но ние ще се постараем в край на първенството да сме първи", добави Дерменджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериалът "Вина" на БНТ с лидерска позиция в неделната вечер
Сериалът "Вина" на БНТ с лидерска позиция в неделната вечер
Убийството край София: Извършителите отвлекли и измъчвали жертвата
Убийството край София: Извършителите отвлекли и измъчвали жертвата