НОВИНИ

Спортният директор на Лудогорец: Изминалата година може би е най-успешната в историята на Лудогорец във финансов план

Георги Караманджуков заяви още, че след напускането на някои от футболистите, Лудогорец е намерил своето лице.

спортният директор лудогорец изминалата година успешната историята лудогорец финансов план
bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 08.01.2024 (обновена)
Чете се за: 06:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор на шампиона Лудогорец Георги Караманджуков говори пред журналистите, три дни след началото на зимната подготовка. Той определи изминалата 2023 година като една от най-успешните в историята на клуба, ако не и най-успешната. Особено във финансов план, разградчани отчитат няколко много силни трансфера, както и увеличени приходи от европейските турнири.

На 6-и януари футболистите на старши треньора Георги Дерменджиев направиха медицински изследвания, а след това и започнаха тренировки.

"Януари 2023-а година започна с много контузени футболисти, което ни принуди да взимаме в последния момент футболисти. Спечелихме една много трудна, но сладка шампионска титла. След кратко колебание в нашето първенство и в Европа, имахме удоволствието в последните 50 дни на Лудогорец, който искаме всички да виждаме, и който се харесва на хората, а и на нашите собственици. Искам да благодаря на всички треньорски екипи, които са работили през годината, на момчетата, на медицинския щал, на всички от ръководството и на собствениците затова, че винаги вярваха и в трудните моменти, които имахме. Те бяха зад нас. Това ни позволи да изпраним една от най-успешните години в историята на Лудогорец", каза Караманджуков.

По отношение на селекцията той изрази сериозни съмнения, че медиите имат достъп до детайлна информация.

"Искам специално да благодаря на Георги Дерменджиев, че успя да върне доверието и вярата в качествата на футболистите, защото те ги притежават. Единодушно можем да кажем, че Лудогорец направи перфектен финал на 2023-а година. За да избегнем някои въпроси ще ви кажа, че от стотиците имена, които се въртят по медиите за селекция, не знам дали има и един процент успеваемост. Истината за входящи и изходящи трансфери е знаете как, информираме официално за постъпил интерес. Както досега не сме крили да говорим за случващото се в клуба", разясни спортният директор на шампионите.

"Лудогорец винаги е имал най-добрите футболисти от самото начало. От последните 5-6 изходящи трансфери, единствено нашите успяват да се адаптират на много високо ниво. Не искам да споменавам, че и Каули, и Сантана са в топ 5 на халфовете в Бразилия. Виждате какво прави Тиаго, Кирил Десподов също – той няма нужда от представяне. Но той винаги е бил от най-добрите футболисти. Но и без тях Лудогорец намери своето лице и се надявам, че заедно с треньорския щаб ще постигнем задачите на Лудогорец", заяви Георги Караманджуков.

По темата за изходящите трансфери той заяви още: "Нормално е след такъв край на полусезона да има интерес към футболисти като Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей. Официална оферта, дори и запитване, от отбор от Висшата лига към Бърнард Текпетей няма. Има обаче запитвания от други клубове. Така че ще видим. Ние винаги се стараем предложението и преминаването да бъде добре и за самия футболист. Да може да се развива още на новото място, както стана с Игор Тиаго – виждате как се представя в Белгия".

Той отдава колебливите резултати на тима в някои моменти от есента с "умора, натоварване и бавно адаптиране на новите".

"Може би тази година, която мина, е най-успешната в историята на Лудогорец във финансов план. От продажбите на играчите и трите победи в последните три мача. С трансфера на Тиаго видяхте, че Лудогорец продава много скъпо. Но някой друг милион повече няма как да повлияе върху нашите цели като отбор. Имаме план Б, селекционният отдел, на базата на това, което предстои. Постоянно се предоставят профили на футболисти на старши треньора, според неговите изисквания. Ние сме длъжни да спазваме и финансовия феърплей. Поради постоянно участие в груповата фаза на Европа, ние сме под постоянен тримесечен мониторинг. Има интерес към наши футболисти от български отбори, но не искам да говоря предварително, защото знаем в каква държава живеем. Лудогорец не продава на всяка цена. Трансфер на Доминик Янков? Няма официален интерес от Гьозтепе към него", обяви спортният директор на Лудогорец.

На въпрос как вижда битката за титлата през новата кампания и дали през 2024-а година ще има отново фотофиниш, както през миналата, Караманджуков смята, че единствено разградчани могат да си направят първенството трудно.

"Лудогорец направи достатъчно грешки срещу отбори, които са много под нашето ниво. На ЦСКА миналата година им дадохме прекрасна възможност да станат шампиони, но явно има и нещо друго. Фотофиниш за титлата? Важно е докъде ще продължим в Европа и в турнира за Купата на България. Знаете миналата година как се изписаха тонове мастило как ние даваме на ЦСКА 1948 за купата, те за първенството. Видяхте как свърши всичко. Нека не оправдаваме нашите си неуспехи с другите, а да си търсим на първо място вината в себе си", завърши Караманджуков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България започва с мач срещу Черна гора участието си в евроквалификациите по волейбол до 20 години
България започва с мач срещу Черна гора участието си в евроквалификациите по волейбол до 20 години
Над 1,2 млн. електронни извинителни бележки са издадени от началото на учебната година
Над 1,2 млн. електронни извинителни бележки са издадени от началото на учебната година