НОВИНИ

Гледайте Европейското първенство по футзал по БНТ 3

гледайте европейското първенство футзал бнт
Снимка: Туитър
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 19.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес (19 януари) стартира 12-ото Европейско първенство по футзал, а зрителите на БНТ 3 ще имат възможността да проследят на живо най-интересните срещи от първенството, което ще се проведе в Нидерландия.

Начало на турнира ще даде сблъсъка между отборите на Сърбия и Португалия, които излизат един срещу друг днес от 18.25 часа българско време, а двубоят ще бъде излъчен в ефира на БНТ 3.

Иберийците са считани за основния фаворит в турнира, тъй като пристигат в "Ниската земя" като действащ европейски и световен шампион по футзал.

Първенството в Нидерландия ще бъде първото в историята, в което участие ще вземат 16 отбора, след като до този момент 12 тима си оспорваха европейската титла.

Това води и до промяна във формата на състезанието, като отборите-участници са разпределени в 4 групи от 4 отбора. Първите два тима във всеки поток ще се класират напред за 1/4-финалите. Общият брой мачове, които ще се изиграят по време на първенството пък се увеличава до 32.

Домакини на шампионата в Нидерландия ще бъдат градовете Амстердам и Грьонинген, като столичната зала "Зиго Доум" ще приеме всички двубои от елиминационната фаза, включително и големия финал на 6 февруари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в с. Дълбок извор, има загинал
Пожар в с. Дълбок извор, има загинал
Рангник: Погба е изключителен играч
Рангник: Погба е изключителен играч