НОВИНИ

Григор Димитров и Руне закриват програмата на Корт №1 на Уимбълдън в понеделник

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:35, 09.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
григор димитров руне закриват програмата корт уимбълдън понеделник
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще изиграе в понеделник вечер (10 юни) мача си от осминафиналите на Уимбълдън срещу датчанина Холгер Руне, обявиха организаторите на надпреварата.

В програмата за утрешния ден те поставиха двубоя последен в програмата на Корт №1, където срещите стартират в 15.00 часа българско време с дуела между Даниил Медведев и Иржи Лехечка. След неговия край в действие ще видим Екатерина Александрова и Арина Сабаленка и едва след края на тяхната битка ще гледаме Григор срещу Руне, чийто мач по всяка вероятност ще започне след 19.00 часа българско време .

Това ще бъде първа среща между Димитров и младия датчанин, като безспорно опитът е на страната на българина. За него това ще бъде трето участие в осминафиналите на Уимбълдън, като в първия случай през 2014-а година той спечели в три сета срещу аржентинеца Леонардо Майер, а три години по-късно Григор отстъпи на бъдещия шампион Роджър Федерер.

От началото на тазгодишния Уимбълдън обаче 32-годишният хасковлия показва, че се намира в много добра форма, като е един от само тримата оцелели тенисисти в надпреварата без загубен сет. Дотук Григор Димитров надигра последователно Шо Шимабукуро, Иля Ивашка и Франсис Тиафо.

В същото време за Холгер Руне турнирът започна с две сравнително лесни победи, но в третия кръг датчанинът буквално оцеля срещу Алехандро Давидович Фокина, отразявайки и два мачбола по пътя към успеха си с тайбрек в решителния пети сет, като битката продължи близо четири часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Машинист пострада от хвърлен камък по влак
Машинист пострада от хвърлен камък по влак
Заспиване на шофьора е основна версия за жестоката катастрофа, в която загинаха 5 души
Заспиване на шофьора е основна версия за жестоката катастрофа, в която загинаха 5 души