НОВИНИ

Григор Димитров надви Вердаско в 4 сета на старта на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:09, 30.06.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
григор димитров надви вердаско сета старта уимбълдън
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на тенис турнира Уимбълдън, след като надигра в мача си от първия кръг бившия №7 в света Фернандо Вердаско.

Двубоят на корт №3 определено не беше лесен за хасковлията, който загуби първия сет, но спечели следващите три, за да запише пети успех срещу Вердаско в осем срещи.

Така, след 3:6, 6:3, 6:4, 6:4 и почти 2 часа и половина на корта Гришо се класира за втория кръг на най-стария тенис турнир, където го очаква мач срещу победителя от казахстанския сблъсък Михаил Кукушкин-Александър Бублик.

За Димитров това беше първи успех на свещената трева от 2017 година насам и първа победа на тази настилка през сезона, след като той не участва в подготвителните турнири заради травмата в кръста, получена на Ролан Гарос.

Срещата започна оспорвано, като Вердаско първи стигна до точка за пробив в четвъртия гейм на първия сет, но Димитров я отрази. На свой ред българинът пропусна възможност за брейк в седмия гейм, което за съжаление му изигра лоша игра в осмия, когато испанецът се възползва от спад в играта на първата ни ракета, за да поведе с 5:3. На свое подаване бившият №7 нямаше проблеми и затвори първата част след 6:3.

Във втората Григор излезе променен и това веднага даде резултат, като хасковлията набързо поведе с 3:0 без да е допуснал нито една непредизвикана грешка. Авансът на Григор нарасна до 5:0, но точно тогава №18 в схемата започна да допуска грешки, които позволиха на Вердаско да върне единия от двата пробива. До обрат обаче не се стигна и след ново 6:3, този път в полза на Григор, сетовете бяха изравнени.

Третата част започна равностойно, като до 2:2 гейма сервиращите нямаха проблеми. В петата част обаче дойде решителния момент, след като няколко грешки на Вердаско позволиха на Григор да достигне до точки за пробив. В крайна сметка Димитров се възползва от петия брейкбол, за да поведе с 3:2. До края на сета първата ни ракета сервираше безупречно и логично след 6:4 се доближи само на сет от успеха.

Четвъртия сет отново започна с комфортни сервис геймове и за двамата, но отново Григор дочака своя миг в седмата част, за да пробие за 4:3 не и без помощта на малко късмет при резултат 40:40. Първата ни ракета лесно затвърди пробива за 5:3, доближавайки се само на гейм от успеха. При 5:4 дойде и първия мачбол за Димитров и след форхенд в мрежата на Вердаско, класирането на Димитров за втория кръг на Уимбълдън стана факт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На един коловоз: Два пътнически влака на косъм от челен сблъсък в Карлово
На един коловоз: Два пътнически влака на косъм от челен сблъсък в Карлово
Президентът обсъди с посланика на Канада насърчаването на инвестиции у нас
Президентът обсъди с посланика на Канада насърчаването на инвестиции у нас