НОВИНИ

Григор Димитров напусна безславно турнира в Акапулко

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:17, 22.02.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Тенисист номер 1 на България Григор Димитров допусна поражение още на старта на турнира от АТП 500 в Акапулко, Мексико.

Хасковлията не успя да покаже обичайното си ниво на игра, допусна много грешки, което доведе до загуба от номер 130 в света Стефан Козлов с 6:7(8), 7:5, 3:6.

Представителят на САЩ започна да изпитва сериозни трудности в края на мача, след като получи крампи, но Григор Димитров не успя да се възползва и напусна безславно турнира.

Срещата продължи 3.18 часа, а българина приключи мача с 11 двойни грешки и 49 непредизвикани.

Първоначално Григор Димитров трябваше да срещне друг противник на корта. Малко преди началото на мача Максим Креси се отказа от участие и това наложи бърза смяна на съперника с "щастливия губещ" Стефан Козлов.

Това беше първа официална среща при мъжете между Григор Димитров и тенисиста от САЩ. Класата на българина видимо бе по-висока, но той допусна голям брой непредизвикани грешки.

Във втория кръг на надпреварата Стефан Козлов ще се изправи срещу победителя от двойката Рафаел Надал - Денис Кудла.

Точно преди за първи път да сервира за мача в края на втория сет, роденият Скопие американец получи тежко схващане в бедрените мускули и на двата крака и се строполи на корта. След като получи първа помощ от дежурния физиотерапевт, Козлов реши да продължи мача, въпреки че заради крампите едва пристъпваше. Дори на куц крак, противникът на Григор Димитров някак довърши сета, макар че повече не взе нито гейм.

И при 1:1 сета Козлов не се отказа, а продължи да чака грешки от Димитров, който през целия мач даваше основание за това. В решаващата част съперникът на Григор постепенно възвърна кондицията си и отново започна да се придвижва на скорост и да гони всяка топка.

30-годишният българин допусна пробив в шестия гейм, който така и не получи шанс да върне. При втората си възможност да сервира за победата Козлов се възползва още от първия си мачбол и затвори двубоя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Природонаучният музей в Пловдив няма да отвори заради протест
Природонаучният музей в Пловдив няма да отвори заради протест
Левски обяви 400 000 лв. приходи за 12 дни
Левски обяви 400 000 лв. приходи за 12 дни