НОВИНИ

Григор Димитров вече е 20-и в света, Кузманов и Андреев с рекордно класиране

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:54, 17.05.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Тенис ранглисти
григор димитров вече света кузманов андреев рекордно класиране
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва седмицата като 20-та ракета в класацията на "ATP". Това става ясно от публикуваната днес обновена световна ранглиста на тенисистите, в която хасковлията отстъпва с три позиции.

Димитров, който вчера празнува своя 30-и рожден ден, ще участва по-късно през седмица на турнира от сериите "ATP 250" на клей в швейцарския град Женева. Българинът е четвърти поставен в схемата, чийто водач е представителят на домакините и №8 в света - Роджър Федерер. Григор Димитров започва директно от втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу испанеца Фернандо Вердаско или още неизвестен играч от квалификациите.

Втората ни ракета в мъжкия тенис Димитър Кузманов бележи прогрес от две места и вече е на рекордното за него 237-о място в ранглистата. За последно пловдивчанинът участва на "Чалънджър" турнир в Загреб, където отпадна още в пресявките от китаеца Жижън Джан след 6:4, 2:6, 3:6.

Младата надежда на България в мъжкия тенис Адриан Андреев също записа личен рекорд, след като се изкачи с цели 11 места и е на върховата за него 364-а позиция, благодарение на финала в Анталия по-миналата седмица.

На върха няма промени. Води Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и спечелилият снощи десета титла в Рим Рафаел Надал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартира инициативата "Май месец за мерене"
Стартира инициативата "Май месец за мерене"
Силно земетресение в Иран, има ранени
Силно земетресение в Иран, има ранени