НОВИНИ

Григор срещу квалификант, Джокович остана в жребия за Australian Open

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 13.01.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на Откритото първенство на Австралия срещу квалификант, чието име ще стане ясно по-късно.

При успех, във втория си мач в Мелбърн той ще срещне победителя от двойката Беноа Пер (Франция) – Тиаго Монтейро (Бразилия). Ако Григор Димитров стигне до третия кръг на Australian Open, евентуално може да се изправи срещу четвъртия в света Стефанос Циципас.

Григор Димитров е поставен под номер 26 в основната схема.

Началото на жребия беше отложено от организаторите, които се надяваха да разберат съдбата на Новак Джокович преди да изтеглят съперниците.

Въпреки забавянето от час и половина, все още не ясно дали сърбинът ще бъде депортиран от властите. Той все пак влезе в жребия и в първия си мач ще се изправи срещу Миомир Кецманович (Сърбия).

Докато течеше жребият, премиерът на страната Скот Морисън даваше пресконференция.

"Правителството все още не е взело решение за анулиране на визата на тенис суперзвездата Новак Джокович", съобщи Морисън.

Шестият поставен в схемата Рафаел Надал, който също има амбиции да стане едноличен водач по титли от Шлема, стартира срещу представителя на САЩ Маркос Гирон.

При дамите, поставената под номер 1 в схемата и световна номер 1 Ашли Барти, която спечели турнира в Аделаида миналата седмица, ще играе първо с квалификантка в търсене на дебютна титла от Шлема на собствена земя.

Действащата шампионка Наоми Осака, поставена под номер 13, е в половината на Барти и ще стартира защитата на титлата си с мач срещу колумбийката Камила Осорио. Тя може да се изправи срещу австралийката Барти на осминафиналите. Втората в схемата Арина Сабаленка от Беларус, която отпадна рано в два подготвителни турнира за Откритото на Австралия, започва кампанията си срещу представителката на домакините Сторм Сандърс.

Australian Open е първият турнир от Големия шлем за сезон 2022 и започва в "Мелбърн Парк" в понеделник, 17 януари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Включиха Новак Джокович в жребия на турнира "Аустрелиън Оупън"
Включиха Новак Джокович в жребия на турнира "Аустрелиън Оупън"
Рамадан Аталай, ДПС: Богатите и бедните потребители плащат еднаква цена на тока
Рамадан Аталай, ДПС: Богатите и бедните потребители плащат еднаква цена на тока